Větší ženská pozadí muže přitahují od nepaměti

Proč se mužům tolik líbí, když má žena větší zadeček? Stojí za tím evoluce! A teď se podržte, od velikosti dámských hýždí se odvíjí i inteligence narozených dětí!

Jennifer Lopez, Beyoncé, Nicky Minaj, Kim Kardashian nebo Iggy Azalea. To je jen malý výčet známých celebrit, jejichž prostorově výraznější pozadí se doslova uctívá. Tyto slavné dámy na něm vlastně postavily kariéru! A byl to dobrý tah, protože o fanoušky z řad silnějšího pohlaví mít nouzi nikdy nebudou. Proč jsou pánové k pořádně zaoblenému zadečku doslova přitahováni?

Za vším hledej geny

Takřka magickou poutavost k oblému pozadí mají muži vetkanou v genech (1). Evoluce totiž není o přežití těch nejsilnějších a nejschopnějších, je o spárování vlastních genů s někým, z koho čiší zdraví, vitalita a plodnost. Zní to logicky? Dámské úzké pasy a široké boky jsou ceněné již od nepaměti. Pokud má žena úzký pas, znamená to, že není těhotná. Širší boky zase naznačují, že základní morfologie skeletu by mohla dost usnadnit porod (2, 3). Ženský tvar přesýpacích hodin má ještě jednu hluboko skrytou výhodu. A rozhodně byste ji nečekali!

Těžší matka, chytřejší dítě?

Dámy s větším pozadím mají zjevně chytřejší děti. A samy bývají inteligentnější, tedy alespoň ve srovnání s hodně štíhlými kolegyněmi (4). Tuk uložený v jejich sedacích partiích, jež se nazývá gluteofemorální, má jedinečné polynenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem, které jsou důležité pro vývoj mozku dětí (5). No to jsou ale věci, že? Pojďme se tedy vykašlat na diety!

„Provedlo se už mnoho výzkumů, ze kterých jednoznačně vyplynulo, že s rostoucími zásobami tuku v hýžďové oblasti roste i kognitivní skóre v budoucnu narozených potomků. Ovšem prokazatelný náskok v kognitivních testech mají i ženy s oblými boky,“ uzavírá zmiňovaný specialista přes evoluci.

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552704/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12621602/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16818094/, (4) www.globalnews.ca/news/2984840/study-shows-women-with-big-butts-are-healthier-smarter/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6795075/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat