Oprava manželství bez sexu

Odhaduje se, že okolo pěti procent českých manželských párů vůbec nemá sex, přičemž počet těchto dvojic neustále narůstá. Situace je tedy vážná, ale určitě ne neřešitelná. Čím i vy můžete začít, pokud se milujete méně než desetkrát do roka?

Nic netrvá věčně. Noci plné mazlení a sexu časem střídá vyčpělost a televizní seriály. Co se změnilo? Existuje bod, chvíle, kdy se ze vztahu vytrácí vášeň, což je obvykle 12 měsíců po seznámení. Tedy orientačně. Hodně záleží na tom, jak často se pár vidí (je si vzácnější), zda už má prozkoumané veškeré možnosti své sexuality, baví ho poznávat nové a nové věci, nebo si naopak myslí, že veškerý erotický potenciál vztahu už je vyčerpán.

Vášeň, která neslábne, je výjimkou

Musí se přihlédnout i ke konkrétním událostem, které negativně ovlivňují fyzické i emoční pouto mezi milenci. Jedná o porod, nevěry, nudu, zahlcení starostmi a závazky (stres). Partneři se v návaznosti na to začnou brát jako samozřejmost a sexuální intimita si bere dovolenou. A tím se spouštějí další a další procesy. Partner, který by ve skutečnosti chtěl mít sex, není schopen ho iniciovat, protože se může obávat odmítnutí a podobně. To je vyčerpávající. Co s tím lze dělat?

Pokud žijete v manželství bez sexu, ale chcete, aby to znovu fungovalo, zkuste následující tipy.

Nečekejte, že se problém vyřeší sám

Je docela dost možné, že je nedostatek sexu jen špičkou ledovce, neboť problém se stal hlubším a závažnějším. Třeba vás partner momentálně nepřitahuje, nebo se vám nelíbí způsob, jakým k milování přistupuje (spěchá, je hrubý). Jenže tohle všechno se nevyřeší, dokud o tom nezačnete mluvit. Jednoduše si s protějškem sedněte a zhodnoťte kvalitu svého milostného života – každý ze svého úhlu pohledu. Vyvarujte se házení viny na druhého a dejte svému partnerovi vědět, že to, co chcete, je lepší a kvalitnější manželství, ne jeho stagnace.

Nezatěžujte se příběhy jiných

Pavla z práce říkala, že se s manželem miluje pětkrát týdně. Chvályhodné, ale upřímně? Vám po tom vlastně vůbec nic není. Nenechte se ovlivnit názory jiných lidí a nedělejte si starosti s tím, že někdo má sex častěji než vy. Jste unikát, energii soustřeďte dovnitř, do sebe, neporovnávejte se s ostatními.

Rezervujte si čas jen pro vás dva!

Odpočiňte si od práce a pošlete děti k prarodičům. Vyhraďte si čas jen jeden na druhého a pokuste se o špetku romantiky. Navštivte zajímavé místo, dejte si něco dobrého k jídlu. Je nutné nejprve obnovit vzájemné spojení mimo ložnici. Nespěchejte na sebe, nejprve preferujte letmé doteky a objetí, zkrátka jen „buďte“.

Vyhledejte odbornou pomoc

Spolupráce s terapeutem nebo manželským poradcem může znovu obnovit základy správné komunikace. Odborná pomoc vám může pomoci dosáhnout vašich cílů, odhalit důvody nedostatku sexu a motivace a čelit minulým i současným problémům, které mohou být důvodem vaší situace. Proto se nikdy nebojte obrátit se na odborníka, není se za co stydět!

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat