Radost z ranní erekce vašeho partnera

Zatímco večer má váš partner problém s tím, aby se mu „stožár“ dostal do pozoru a chvíli tak vydržel, ráno je to přesně obráceně. Pod dekou je jeho pohlavní orgán tak pevný, že by mohl skály lámat. Zdálo se mu snad něco nemravného? A proč byste měla téhle situace ihned zneužít?

Ranní erekce nebo, jak je vědecky známo, noční tumescence penisu (1), představuje běžný stav, který lze zaznamenat pouhým okem. Penis je v erekci, a to ještě v době, než muž rozlepí obě svoje oči a uvědomí si, co je vlastně za den. Ranní sláva je nejčastější u mladších mužů, ale obecně se s ní setkávají všechny věkové kategorie. Proč se to děje?

Účinky steroidního hormonu

Tělo operuje buď se sympatickým nervovým systémem, nebo s parasympatickým nervovým systémem (2). Sympatický systém je reakce na útěk nebo boj, zatímco parasympatický nervový systém bývá zodpovědný za věci, jako je trávení, zbavování se odpadu a sexuální vzrušení. Ranní erekce nejsou ničím jiným než vedlejším produktem přirozené noční stimulace parasympatického nervového systému. Jde o to, že když muž spí, vytváří se mu v těle testosteron, přičemž jeho hladina graduje právě k ránu – a výsledkem je penis v pozoru.

Nevěra ve spánku? Zapomeňte!

Prapůvodnímu obyvateli Marsu se určitě nemusel zdát pornografický sen, jen na něj zapůsobila změna hormonálních hladin. Platí, že zvýšení tohoto hormonu samo o sobě může být dostatečné k tomu, aby se penis vzchopil, a to jak bez psychické, tak i fyzické stimulace, což je naprosto v pořádku. Ranní erekce totiž vypovídají o tom, že je pánský systém (stále) funkční (3).

Ve skutečnosti to chodí tak, že jak muži stárnou, obvykle mezi 40 a 50 lety, přirozené hladiny testosteronu začínají klesat (4). Souběžně s tím se snižuje i frekvence ranních příhod. Heslo tedy zní: Kujte, železo, dokud je ještě žhavé! Využijte pevnosti pánského nářadí, které vstává bez jakéhokoli přičinění a zdlouhavé předehry, a vyhoupněte se partnerovi do klína!

Ranní sex perfektně nastartuje váš den

Sex má obecně příznivé účinky na kardiovaskulární zdraví, kvalitu intimních vztahů a duševní rozpoložení, ulevuje od symptomů bolesti a podporuje imunitní funkce. Když se odehrává ráno, je toho ještě mnohem víc. Uvolňování hormonů štěstí, jako je oxytocin a dopamin, způsobuje, že se ještě před odchodem do práce uvolníte, pozitivně nabijete a zároveň podpoříte svoje soustředění (5). V zaměstnání tak podáte mnohem lepší výkon!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6090085/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK539845/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513278/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK216164/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat