Radost z ranní erekce vašeho partnera

Zatímco večer má váš partner problém s tím, aby se mu „stožár“ dostal do pozoru a chvíli tak vydržel, ráno je to přesně obráceně. Pod dekou je jeho pohlavní orgán tak pevný, že by mohl skály lámat. Zdálo se mu snad něco nemravného? A proč byste měla téhle situace ihned zneužít?

Ranní erekce nebo, jak je vědecky známo, noční tumescence penisu (1), představuje běžný stav, který lze zaznamenat pouhým okem. Penis je v erekci, a to ještě v době, než muž rozlepí obě svoje oči a uvědomí si, co je vlastně za den. Ranní sláva je nejčastější u mladších mužů, ale obecně se s ní setkávají všechny věkové kategorie. Proč se to děje?

Účinky steroidního hormonu

Tělo operuje buď se sympatickým nervovým systémem, nebo s parasympatickým nervovým systémem (2). Sympatický systém je reakce na útěk nebo boj, zatímco parasympatický nervový systém bývá zodpovědný za věci, jako je trávení, zbavování se odpadu a sexuální vzrušení. Ranní erekce nejsou ničím jiným než vedlejším produktem přirozené noční stimulace parasympatického nervového systému. Jde o to, že když muž spí, vytváří se mu v těle testosteron, přičemž jeho hladina graduje právě k ránu – a výsledkem je penis v pozoru.

Nevěra ve spánku? Zapomeňte!

Prapůvodnímu obyvateli Marsu se určitě nemusel zdát pornografický sen, jen na něj zapůsobila změna hormonálních hladin. Platí, že zvýšení tohoto hormonu samo o sobě může být dostatečné k tomu, aby se penis vzchopil, a to jak bez psychické, tak i fyzické stimulace, což je naprosto v pořádku. Ranní erekce totiž vypovídají o tom, že je pánský systém (stále) funkční (3).

Ve skutečnosti to chodí tak, že jak muži stárnou, obvykle mezi 40 a 50 lety, přirozené hladiny testosteronu začínají klesat (4). Souběžně s tím se snižuje i frekvence ranních příhod. Heslo tedy zní: Kujte, železo, dokud je ještě žhavé! Využijte pevnosti pánského nářadí, které vstává bez jakéhokoli přičinění a zdlouhavé předehry, a vyhoupněte se partnerovi do klína!

Ranní sex perfektně nastartuje váš den

Sex má obecně příznivé účinky na kardiovaskulární zdraví, kvalitu intimních vztahů a duševní rozpoložení, ulevuje od symptomů bolesti a podporuje imunitní funkce. Když se odehrává ráno, je toho ještě mnohem víc. Uvolňování hormonů štěstí, jako je oxytocin a dopamin, způsobuje, že se ještě před odchodem do práce uvolníte, pozitivně nabijete a zároveň podpoříte svoje soustředění (5). V zaměstnání tak podáte mnohem lepší výkon!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6090085/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK539845/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513278/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK216164/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat