Oleje pro zvýšení sexuální touhy

Nějak vás to sychravé podzimní počasí smetlo. Na nic nemáte náladu, a to včetně milování. Zachraňte situaci a do svého difuzéru nakapejte tyto esenciální oleje, jež silně podporují energii a líné libido!

Existuje mnoho věcí, které mohou ovlivnit sexuální touhu u žen i mužů, přičemž nejčastěji se hovoří o stresu, výkyvech hormonálních hladin, únavě, úzkosti, nevhodné stravě, špatných spánkových návycích, lécích, chatrném zdravotním stavu a stáří (1). V závislosti na konkrétních faktorech přispívajících k nízkému libidu lze doporučit různé druhy nápravy.

Obecně se vítají zásady zdravého životního stylu – jako je kvalitní spánek, pestrá a vyvážená strava, fyzický pohyb, dostatečný pitný režim a omezení stresu (pokud je to možné). Vhodné jsou však i energizující esenciální oleje, jež probouzejí vitalitu a sexuální touhu. Které z nich si zamilujete (2)?

Levandule

Éterická levandule je jedním z nejvšestrannějších esenciálních olejů s relaxačními vlastnostmi, které mohou pomoci vytvořit klidné prostředí, zmírnit stres a napětí. Levandule je všelék i afrodiziakum.

Ylang ylang

Ylang ylang patří k nejsmyslnějším esenciálním olejům na trhu. Má bohaté, luxusní aroma, které je nezaměnitelné. Již po generace se považuje za vysoce účinný prostředek pro podporu libida a eliminaci úzkosti. Zkusíte ho?

Růže

Růžový esenciální olej je prospěšný pro řadu ženských reprodukčních problémů, zároveň ulevuje od stresu (působí proti stresovému hormonu kortizolu) a přehlcené mysli. Vdechování této vůně stimuluje uvolňování dopaminu v mozku, známého neurotransmiteru, který bývá označován jako hormon štěstí nebo hormon neřesti. Kromě toho může mít růžový olej pozitivní vliv na sexuální dysfunkce u mužů.

Santalové dřevo

Santalové dřevo? Sem s ním! Má uklidňující a relaxační vlastnosti a zároveň pomáhá při nárůstu sexuální touhy. Santalové dřevo má přitažlivou vůni, na čemž se shodují muži i ženy. Bonusem navíc je, že se dobře mísí s mnoha jinými esenciálními oleji, stejně jako levandule.

Pačuli

Esence pačuli se považuje uzemňovací olej, což znamená, že vám umožní cítit se vyrovnaně. A tím to vlastně celé začíná. Jelikož podporuje harmonické prostředí a zklidňuje rozháranou mysl, patří na seznam účinných esenciálních olejů, které kromě výše uvedeného pozitivně působí na sexuální pudy.

Jasmín

Jasmín není třeba představovat. Jeho svůdné, povznášející aroma přispívá ke zlepšení nálady, krotí depresi, uvolňuje a podporuje touhu. Voní spíše ženám.

Skořice

Pokud je vaše sexuální touha nízká kvůli skomírající energii nebo únavě, pak vás může zachránit skořicový esenciální olej. Stimuluje a revitalizuje. Sladká, kořeněná vůně skořice je úžasným deodorantem pro každou ložnici.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6430637/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151601/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat