Kolik sexu váš vztah vlastně potřebuje

Jednou týdně, či měsíčně? V tom, kolik pohlavní aktivity pár vlastně chce a potřebuje, mnozí lidé tápou.

Nedostatek sexu patří k obvyklým spouštěčům hádek mezi partnery. Zatímco on pohlavní styk vyhledává častěji, a taky se o něj aktivně hlásí, ona má na starosti úplně jiné věci. Chce si zalézt pod peřinu a odpočívat. Tahle propast (sexuální půst) pak logicky způsobuje napětí. Často se oba partneři cítí nepochopení a frustrovaní. Nenaplněná očekávání v ložnici pak dřív či později přetékají v komunikační problémy, nedostatek citového spojení a celkovou nestabilitu partnerství. Otázkou ale je, jaké „správné množství“ sexu vztah potřebuje k tomu, aby fungoval?

Ani málo, ani moc?

Správná odpověď na tuto otázku neexistuje. O žádném „správném množství“ nemůže být řeč. Pár by měl mít tolik sexu, kolik si určí a kolik je pro něj pohodlné, nicméně sexuologové za zlatý střed považují pohlavní styk jednou až dvakrát týdně. Dlouhodobý sexuální detox totiž kromě výše uvedených potíží vede k odcizení a dalším problémům, kupříkladu nevěrám. Je tedy třeba zakročit včas a efektivně.

Rada pro partnera, který chce víc

Pochopte, že intimita je obousměrná ulice. Z výzkumů je zcela zřejmé, že sex je naplňující, příjemnější a uspokojující, pokud oba partneři po takové intimitě touží. Pokud jste partner, který chce mít sex pravidelněji, pokuste se k tomu vytvořit odpovídající podmínky. Stěžuje-li si protějšek na únavu nebo nedostatek času, převezměte nějaké jeho povinnosti. Razte cestu, že unavená milenka potřebuje ulevit od stresu a napětí, nabídněte jí masáž a horkou koupel, pokuste se s ní spojit i na citové a romantické úrovni.

Pro partnera, který chce méně

Uvědomte si, že partner pravděpodobně hledá spojení, nikoli fyzické uspokojení. Osoba, která chce méně sexu, často považuje svého partnera za sexuálního „nadržence“ a velkého otravu. Můžete mít pocit, že sex je všechno, na čem partnerovi záleží. Když se ale na věc podíváte z jiného úhlu, zjistíte, že pokusy o pohlavní styk jsou jedním z nejlepších znaků zdravého vztahu a často vycházejí z touhy po fyzickém i emocionálním spojení. Protějšek, kterého odmítáte, by vždy měl vědět, že navzdory tomu, že nemáte zájem o fyzickou intimitu, pořád vám na něm záleží!

Pro oba partnery

Komunikace je pro zdravý vývoj vztahu a spokojenost velmi důležitá. Svoje přání, obavy a myšlenky ohledně sexuálního života si nenechávejte pro sebe, ale řešte je s tím, koho se týkají. Pokud je to možné, preferujte tzv. „udržovací sex“, který vědomě a plánovitě začleníte do svého týdenního či měsíčního režimu – z důvodu, abyste mezi sebou udrželi kontakt. Může se jednat o každý sudý pátek, soboty a podobně.

I když to nezní romanticky, plánování intimity může být pro mnoho párů (zejména s dětmi) velmi praktická a užitečná věc. Výjimku z toho doporučovaného pravidla mají pouze asexuálové. Za asexualitu se označuje absence sexuální touhy nebo absence sexuální přitažlivosti, případně obojího současně. Že by se ale v jednom páru sešli dva tihle jedinci, to se stává pouze zřídka.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat