Konec doby sexové

Asi za 20 let už nebudeme mít sex. Alespoň taková je teze profesora na americké univerzitě. Je to možné nebo je to jen zbytečný humbuk? Minimálně je to docela provokativní tvrzení!

Většina lidí v rozvinutém západní světě přestane mít zhruba za dvacet let sex s otcem dětí. To je teze (1) Henryho Greelyho, profesora na Stanfordské univerzitě. Mít děti bez sexu se podle Greelyho stane normální. A to nejen pro páry, které nebudou moci mít děti přirozenou cestou. Za necelých 20 let bude podle vědce většina dětí počata v laboratoři (2). Zatímco vědci z Texaské univerzity v současnosti doporučují mít sex každý den (3), protože je to dobré pro naše zdraví.

Opravdu přestaneme mít sex?

Vědec ve své knize Konec sexu (1) a budoucnost lidské reprodukce popisuje, že náš sexuální život se změní právě tímto způsobem a za nějakých pár let, když bude chtít pár dítě, muž poskytne spermie a žena dá odebraný kousek své kůže. Kmenové buňky je možné produkovat i z kůže ženy (4), ty pak se pak dají použít k tvorbě vaječných buněk. A vaječné buňky pak mohou být oplodněné mužskými spermiemi – tak zní teorie.

Co nové teze znamenají?

Embrya lze podle Greelyho (1) také hned vyšetřit na možné nemoci a rodiče se mohou rozhodnout, které oplodněné vajíčko chtějí do těla matky implantovat a které raději ne. Stanfordský profesor dále píše, že embrya nesou také informace o barvě vlasů a očí. Z laboratorně vyrobeného emrya lze také získat informace o budoucím chování.

My ale v každém případě raději pokračujeme v sexu! Protože je to zábava, protože to znamená vášeň a sbližuje nás to s partnerem (5).

Zdroj: (1) www.hup.harvard.edu/catalog.php?isbn=9780674984011, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4691969/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7293001/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5674215/, (5) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat