Sexuální deník může zlepšit váš milostný život

Lepší milostný život bez finančních investic? Realita! Když si do deníku zapisujete své cíle, můžete lépe sledovat své záměry, a to i ty sexuální. Jak a čím začít?

Pro mnohé z nás se kapitola psaní deníku otevřela někdy na střední škole, kdy obsah sdělení uvnitř notýsku s tvrdými deskami jistě byl trochu dramatický. V dospělosti ale deník slouží jiným věcem, než jsou emocionální výlevy a stížnosti na nespravedlnost světa. I když si nezapisujete své každodenní myšlenky, mnoho dospělých deník přijímá jako způsob, jak sledovat své duševní zdraví, sny, cestování, fitness nebo kariérní cíle. Přesto je tu jedno téma, o kterém možná neslyšíte tak často: sex.

Co se dělo včera?

Pokud jste tomuto nápadu otevření, sexuální deník vám může pomoci přemýšlet o vašich zkušenostech, touhách a fantaziích. Ve své podstatě funguje jako terapeutická kniha jak pro jednotlivce, tak i páry. Část důvodu, proč je deník mocným nástrojem, je ten, že podporuje expresivní psaní a pomáhá lidem uvést do kontextu minulé emocionální zážitky. Platí tedy, že i když zrovna nemáte sex s jinými lidmi, můžete se soustředit na minulé zážitky, budoucí touhy nebo masturbaci. Bez ohledu na to, jak váš sexuální život vypadá, sexuální deník tohle všechno pojme.

Výkyvy během menstruačního cyklu

Tužka, papír, trocha času. Nic víc. Se sexuálním deníkem se dá prozkoumat, jak se při sexu cítíte, proč děláte tohle a tamto, zda nepoužíváte stále stejné vzorce chování a podobně (opakující se shodná předehra či scénář milostného aktu). Sledování vašeho sexuálního života vám také usnadní vidět situace, které mohou ovlivnit, jak, kdy nebo proč chcete (či nechcete) sex.

Možná je týden před začátkem menstruace komplikovaný, máte své nálady a trpíte podrážděností nebo bolestivostí. Či víc toužíte po hlazení a objetí. Monitorování toho, co se skutečně děje, může tyto vzorce objasnit. V neposlední řadě pročistíte komunikační kanály.

Nechceš to říct nahlas? Tak piš!

Některé z nejpoutavějších diskuzí pro páry, které navštěvují sexuální terapii, zahrnují to, co se jim líbilo nebo nelíbilo během jejich posledních setkán. To není překvapivé. Sexuální problémy nechodí po horách, ale po lidech. A je potřeba o nich mluvit, byť prostřednictvím notýsku. Ten vydrží naprosto všechno, ne jako milenec. Strach ze zranění partnerových citů nejprve často brání v naprosté otevřenosti, a ten, kdo nechce své niterní pocity svěřit další osobě, má pohodlnější a diskrétnější možnost – ano, deník. Pak se případně může odhodlat jít s pravdou ven.

Jak a čím začít?

Na psaní deníku je krásné to, že neexistuje správný nebo špatný způsob jeho založení a vedení. Váš sexuální deník, vaše pravidla. Když začínáte, usnadněte si proces seznamem otázek. Možná se ptáte sami sebe, co se vám na posledním sexu líbilo nejvíc. Nebo se zamyslete nad tím, co by se asi stalo po vystoupení za hranici vaší komfortní zóny. Deník si čas od času přečtěte, a pokud zaznamenáte, že je pro váš milostný život přínosem, rozšiřte jej i na společný deník pro páry. Vytvořte sexuální menu, sepište, co všechno v posteli zkusíte a kdy. Tohle všechno je pro milostný život přínosem.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat