Muži předstírají orgasmus z různých důvodů

O tom, že ženy v posteli ledacos předstírají, se namluvilo už spousty. Pánové však za nimi v tomto směru nezaostávají, spíš naopak. Proč i oni fingují vyvrcholení? Důvodů je hned několik. Šokují vás?

Pokud si myslíte, že ženy jsou jediné, kdo v ložnici blafuje, mýlíte se. Studie (1) prokázala, že jeden ze čtyř mužů tvrdí, že v určité fázi svého sexuálního života předstíral orgasmus. A to se jako dá, ptáte se? No jistě, stačí pár záškubů těla, několik vzdechů a postorgasmický herecký výkon (zavazování prezervativu a jeho demonstrativní vyhazování do koše) a nikdo se nic nedozví. Ale co motiv?

Na sex není kapacita

Muži mají tendenci vyvrcholit asi sedm minut od prvního zasunutí penisu do pochvy. Pokud se samec domnívá, že mu to trvá příliš dlouho, je unavený a chce sex uspíšit, může se rozhodnout, že bude nejlepší orgasmus předstírat a tím mít sexuální akt dřív za sebou.

Muž nechce zklamat svoji milenku

Orgasmus? Inu, vzrušující a uspokojující akt, díky kterému se pánové cítí milováni. Když vyvrcholení z nějakého důvodu nepřichází, může si leckdo myslet, že pohlavní styk nestál za to. To přece prapůvodní obyvatel Marsu nemůže dopustit. Proto orgasmus radši předstírá – myslí si, že je to ukazatel kvality sexu.

Ve hře je i manipulace

Výbuch slasti je mocným nástrojem, kterým se dá s partnerem manipulovat. Díky němu se uplatňuje dominance nad partnerkou. V podstatě se jedná o prostředek, jež lze využít k tomu, aby muž od své milenky získat další věci, po kterých touží.  Ostatně, ti největší alfa samci jsou přece rozsévači semene, jež „mohou kdykoli a kdekoli“.

Za předstíráním je nejistota

„Nechci, aby si moje sexuální partnerka myslela, že jsem budižkničemu.“ I k tomuhle se muži přiznávají. Někteří se totiž bojí, že se protistrana bude zlobit, pokud akt nezakončí „odpovídajícím“, mužným způsobem.

Falešný orgasmus zakrývá i předčasnou ejakulaci

Urologové odhalují, že se najdou i tací, kdo předstírají orgasmus jako zástěrku předčasné ejakulace, zkrátka proto, aby si zachovali hrdost. Pro jedince, kteří při sexu ztratí erekci, nebo mají pocit, že nebudou schopni dosáhnout orgasmu, může být jednodušší vyvrcholení předstírat než mluvit o tom, proč k němu nedošlo.

Dodržování „pravidel“

Mnoho párů má určitou představu o tom, jak bude intimní setkání probíhat. Podle všeobecného scénáře se milování zahajuje předehrou, pokračuje pohlavním stykem, který se zakončuje orgasmem. Evidentně je to nepsaná, leč všemi známá tečka, bez které leckdo tápe, jak vlastně sex zakončit.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19707929/ - celý článěk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat