Orgasmy zahalené pod rouškou intenzity a zabarvení

Vyvrcholení se u každého projevuje jinak. Může mít různou intenzitu, délku i „zabarvení“.  Ve skutečnosti dokonce může pocházet z různých bodů potěšení.

Existuje nepřeberné množství orgasmů, kterých může být člověk schopen dosáhnout, nicméně vždy platí, že pakliže máte pouze nějaký výbuch slasti, není na vás vůbec nic špatného. Lidé prožívají potěšení a sexualitu rozmanitými a nesčetnými způsoby, takže cokoli jim přináší potěšení, je směrodatné. Nikdy byste v tomto směru na sebe neměli vyvíjet zbytečný tlak (1).

Ostatně, sexuologové dnes a denně podotýkají, že dosažení orgasmu nepředstavuje absolutní vrchol sexuálního zážitku. Sex by měl být o vzájemném potěšení, nikoli honbou za vyvrcholením (1). A které zvláštní orgasmy patří k raritním? Zapomeňte na ty vaginální a klitorální, tohle je bláznivější jízda!

Anální orgasmus

Anální sex je stále do značné míry tabuizované téma, ale stále více žen tuto oblast prozkoumává, ba co víc. V roce 2009 výzkum (2) National Survey of Sex and Behaviour zjistil, že 94 procent sledovaných žen dosáhlo orgasmu z análního sexu, což je vyšší míra orgasmu než u žen, které měly vaginální nebo orální sex. Některé ženy totiž jsou schopné přijímat potěšení prostřednictvím vnitřních stěn klitorisu (přes řitní otvor).

Energetický orgasmus

Klitoris se může pochlubit několika tisíci nervovými vlákny, zatímco téměř 37 procent žen k vyvrcholení potřebuje, aby se mu někdo věnoval (3). Klitorální vyvrcholení tak patří k nejčastějším, nicméně výjimkou není ani orgasmus energetický. To, co se během něj děje, je jedinečné.

Energetický orgasmus uvolňuje nahromaděné napětí v těle i mysli a někdy se spojuje s duchovnem. V mnoha ohledech se podobá fyzickému sopečnému orgasmu. Je to však stále genitální orgasmus, ale poté máte pocit, jako by se napětí z vašich paží a nohou vyčerpalo. Mohou vás brnět ruce a prsty. Hrudník je otevřenější, dostavuje se hluboká a uspokojující relaxace (1).

Emocionální orgasmus

Orgasmy opět nemusí být nutně sexuální. Na emoční úrovni některá „óčka“ vyvolávají stejné nahromadění energie – vezměte si kombinaci dechu, pohybu, zvuku a svalových kontrakcí. Může a nemusí to být erotická emoce (1).

Cervikální orgasmus

Prý je to nejlepší zážitek ze všech. Cervikální nebo také celotělní orgasmus klidně trvá i hodiny. Některé ženy jej popisují jako vibraci, brnění či vlny rozlévající se odshora dolů a naopak. Je však třeba mít citlivého a něžného milence, který na děložní čípek nebude spěchat. Děložní krček (děložní čípek či cervix) se nachází v horní části pochvy. Jen tak mimochodem, pro jeho lokalizace se ideálně hodí pozice zezadu a na kolenou (1).

Orgasmus bradavek

Bradavky jsou dobře známé erotogenní zóny, ale to, že ženy mohou mít schopnost dosáhnout orgasmu záměrnou stimulací, není tak všeobecně známé. Množství výzkumů (3) z počátku 50. ovšem naznačuje, že stimulace bradavek skutečně vede k vyvrcholení. A některé další vědecké práce dokládají, že žena coby záhadný tvor klidně prožije orgasmus bez dotyku na genitáliích. Jako důkaz pak slouží zvýšené hladiny prolaktinu. Celé to funguje tak, že smyslová aktivita z prsů či z jiné části těla se v podstatě promítá do stejných neuronů, které přijímají senzorickou aktivitu z genitálií. Bez ohledu na to, kde v těle může být vyvolán orgasmus, všechny orgasmy se nakonec odehrávají v mozku a v jeho různých oblastech.

Coregasmus

Cvičením se rozpumpuje tep, rozproudí krev, svaly se stahují a dech se zintenzivňuje. To silně připomíná orgasmus, ke kterému může dojít převážně při cvičení břicha. Zatímco příčiny orgasmů vyvolaných cvičením se stále studují, jejich intenzita (jako všechny orgasmy) může kolísat s dechem. Dech je totiž mocný nástroj, jež může prohloubit jakýkoli příjemný zážitek (1).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5087698/, (2) www.researchgate.net/publication/47674626_Sexual_Behavior_in_the_United_States_Results_from_a_National_Probability_Sample_of_Men_and_Women_Ages_14-94, (3) www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2050116122000095






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat