Sex s ex z pohledu výhod a rizik

Nostalgie, alkohol nebo prostě jen chvilková slabost. Do náruče (a postele) bývalého partnera vás může vhánět cokoli. Otázkou je, zda se nechat strhnout okamžikem, nebo svodům svého ex naopak odolat. Zvažte pro a proti!

Mít sex s ex je jako obout si staré, pohodlné boty, které už mají ledacos za sebou. I když se rozpadají, máte k nim citový vztah, a ještě chvíli si v nich chcete pochodit – navzdory tomu, že už dávno vyšly z módy. To, jak i vás ovlivní milostné dobrodružství s někým, s kým už pravidelně neusínáte a ani se neprobouzíte, záleží na situaci i osobním nastavení každého člověka.

Někteří lidé se cítí spokojeni a mohou se snadno posunout dál, neboť si připomenou slabiny svého bývalého, těm druhým to tak snadno nejde. Z tohoto důvodu by měl každý zvážit pozitiva a negativa sexu s ex. Tady je jejich seznam.

Pozitivum č. 1: Sex zklidní vypjaté emoce

Pokud sex probíhá dobře, může pod koberec zamést všechny ty těžké pocity, včetně pachuti hořkosti, které z rozchodu zůstaly. Najednou už nikdo na nikoho není naštvaný, lépe se dýchá.

Pozitivum číslo 2: Můžete si neskutečně užít

Pochopitelně, že je to lákavé. Lidé přirozeně touží po pohodlí a předvídatelnosti, stejně jako po vzrušení a novosti – a sex s ex nabízí obojí. Pokud se mu oddáte, zažijete vzrušení z nezávazného sexu a zároveň jistotu, že danou osobu důvěrně znáte. Bývalý také ví, kam sáhnout a kde vás políbit, aby se u vás zvýšilo vzrušení, zná vaše sexuální návyky, vzorce i potřeby.

Pozitivum číslo 3: Ošálíte samotu

Rozchody většinou způsobují chaos, úzkost, stres a následnou samotu, zvláště pokud jste vy a váš partner spolu bydleli. I když jste si přestali rozumět kvůli nesmiřitelným rozdílům mimo ložnici, možná jste schopni odložit frustrace a problémy stranou a dát přednost čistě fyzické věci – sexu, který vás jako takový uklidňuje už jen z hlediska něčí přítomnosti.

Negativum č. 1: Riziko životní stagnace

Některým ženám může pokračování sexuálního vztahu s bývalým partnerem připomenout bolest a úzkost z rozpadlého vztahu. Vinou obnovy fyzického kontaktu se pak tyto ženy nemohou v životě posunout dál, neboť zůstávají zacyklené v některé z porozchodových fází.

Negativum č. 2: Pomsta

Napadlo vás někdy, že vám bývalý nemůže rozchod zapomenout? Co když ho stále pálí staré rány a chce se za ně pomstít tak, že vás k sobě opětovně připoutá jenom proto, aby vám mohl ublížit? I s tím je nutné počítat.

Negativum č. 3: Vy chcete pokračovat, on ne

Pokračování sexuálního vztahu s nebožtíkem někdy simuluje touhu po něčem, co již není dostupné. Pokaždé, když se s vámi ex vyspí, skončíte s nostalgií a vzpomínkami na staré časy, popřípadě začnete uvažovat o tom, že to zase dáte dohromady, o čemž ex třeba vůbec neuvažuje. Proč by to taky dělal, když mu sex s vámi bohatě vyhovuje? Tak co, ještě pořád se vám pletky s ex jeví jako skvělý nápad?

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat