Olivový olej v ložnici není tabu

Olivový olej je dobře známý pro své zdravé a hojivé vlastnosti, ať už se konzumuje nebo aplikuje na pokožku a vlasy. Můžete ho ale použít i při milování? Tady jsou odpovědi na nejpalčivější sexuální otázky!

Koupit se dá v každém obchodě, patří k nezbytným položkám v domácnosti i kosmetice, obsahuje nejen vitamin E, ale i vápník, železo, mononenasycené tuky a účinné antioxidanty. Olivový olej je takový malý zázrak, který se dá uplatnit i v milostném životě. Co všechno pro vás může udělat?

Začněte u uvolňující masáže

Kromě antioxidantů obsahuje olivový olej i skvalen, což je vysoce hydratační látka, díky které je pleť příjemně vláčná a svěží. Hodí se tak pro masáže ztuhlých zad, tedy pokud nemáte příliš citlivou pokožku. Uvedený typ oleje totiž může ucpat kožní póry a způsobit nerovnováhu pH, podráždění a infekci. Před jeho použitím jej smíchejte s pár kapkami oblíbeného esenciálního oleje (přidáte tak extra vůni) a následně proveďte test snášenlivosti na malém kousku pokožky (1).

Je také nutné počítat s tím, olivový olej není rozpustný ve vodě, takže je těžké ho smýt nejen z pokožky, ale i z oblečení, podlahy a podobně. Nebuďte překvapení! A vždy vybírejte extra panenské olivy bez pochybných chemikálií a dalších nežádoucích přísad. Rozhodně je lepší si za kvalitu připlatit.

Olivový olej zařaďte mezi příležitostné lubrikanty

Obecně platí, že extra panenský olivový olej je přijatelnou alternativou lubrikantu, protože při sexu vydrží déle a nevyžaduje časté, opakované použití. Po skončení intimních chvil je však nutné navštívit sprchu, aby se zabránilo jeho žluknutí na těle.

Pozor na prezervativy, ne všechny jsou kompatibilní

Latexový kondom se po použití olivového oleje naruší, proto upřednostněte polyuretanovou či jinou syntetickou verzi.

Jak to má olivový olej s erotickými pomůckami?

Sexuální hračka vyrobená ze skla nebo kovu je v kombinaci s olivovým olejem časovanou bombou. Všechno, co je vyrobené ze silikonu, by s „oliváčem“ nemělo přijít do styku. Myslete na to, že olivový olej účinně zkracuje životnost silikonových hraček!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8424077/, názor autora - zbytek článku






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat