Na orgasmus žen není čas

Dva hlavní důvody, proč ženy neusilují o orgasmus? Tím prvním je časová tíseň, druhým sobeckost partnera, pro kterého je důležitější vlastní potěšení. Ale tudy cesta k sexuální i vztahové spokojenosti opravdu nevede.

Orgasmus je taková zlatá třešinka na sexuálním dortu. Z odborného pohledu se vyznačuje intenzivní fyzickou rozkoší, kontrolovanou autonomním nervovým systémem, přičemž ho doprovázejí rychlé cykly svalových kontrakcí pánevních svalů (1). Není však jen zdrojem potěšení, jeho smyslem je i pomoc při početí. To jste věděli? Svalovými stahy kolem mužských pohlavních orgánů je zajištěn silný výstřik semene a stahy kolem ženských pohlavích orgánů mají zase zajistit snazší pohyb spermií až k uvolněnému vajíčku (1). Ať už ale chcete počít či nikoli, pravdou zůstává, že tenhle slastný stav je zatraceně žádoucí. Ale bohužel nepřichází při každém styku. Kdy ho dámy raději oželí?

Když čas hraje proti nám

Podle americké studie uskutečněné Rutgersovou univerzitou (2) ženy o vyvrcholení neusilují tehdy, jsou-li v erotické časové tísni. To se asi dá pochopit, protože při takové rychlovce v kuchyni, těsně před tím, než má přijít návštěva, se zdlouhavá stimulace intimních partií jeví jako parádní recept na společenské faux-pas. Ovšem druhý důvod, proč něžné pohlaví orgasmus nechává plavat, hodně překvapuje! Z poznatků zmíněné studie totiž vyplynulo, že ženy se ho vzdávají kvůli sobeckému partnerovi – takovému, který upřednostňuje vlastní potěšení před jejich. Přes tuhle neempatickou bariéru erotický vlak zkrátka nejede! A prakticky to podle expertů ukazuje na pořádný vztahový problém týkající se nedostatku komunikace, vzájemné harmonie i všeobecné nerovnosti.

Když orgasmus, tak pro všechny!

Ve světle těchto získaných poznatků je nad slunce jasné, že muži ke zlaté sexuální tečce docházejí ve srovnání se svými partnerkami výrazně častěji – respektive skoro při každém milování. Odborníci však upozorňují na to, že ženské sexuální potěšení je stejně důležité jako to mužské, proto by ho silnější pohlaví rozhodně nemělo ignorovat (2). Nikdy! Otázkou ale je, jak se k tomu „páni tvorstva“ postaví, že?

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Orgasmus, (2) www.rutgers.edu/news/big-o-what-shapes-womans-pursuit-pleasure






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat