Penis a špatné návyky mužů

Malý, velký, tlustý, tenký, v pozoru i ve fázi klidu. Mužské přirození, jeho vzhled a funkce ovlivňuje genetika i životní styl. Kterých špatných návyků by se i váš partner měl vzdát, aby zůstal šťastný a „funkční“?  

K tomu, aby byl penis zdravý a schopný a zároveň měl ideální rozměry, potřebuje optimální podmínky. Těch se mu v níže uvedených případech nedostává, tak pozor na to!

Nezdravá jídla

Největší vliv na velikost penisu má nadváha a konzumace nadměrného množství nezdravých potravin, jako je rychlé občerstvení. Výzkumy naznačují, že muži, kteří pravidelně konzumují zpracované potraviny s vysokým obsahem trans-tuků (jako jsou sušenky, koláče, čokoláda, hranolky a smažená a zpracovaná jídla), produkují spermie horší kvality (1) než muži, kteří dodržují vyváženou stravu (celozrnné potraviny, zelenina a ryby).

Absence pohybu

Výzkum dále ukazuje, že pánové, jež více cvičí, mají zlepšenou erektilní a sexuální funkci (2). Pravidelný pohyb zároveň má zásadní vliv na růst penisu. Občasným cvičením se zlepšuje prokrvení orgánu a uvolnění cév.

Kouření

I škodlivé látky v cigaretovém kouři mohou poškodit krevní cévy, což může mít za následek erektilní dysfunkci a narušení tkání penisu. Vzhledem k tomu, že kouření je spojeno se srdečními chorobami (3), je ovlivněn průtok krve do mnoha tělesných orgánů, a to včetně penisu.

Špatné zdraví zubů

Pravda bolí. Vědci z Journal of Periodontology zjistili, že muži s erektilní dysfunkcí mají sedmkrát vyšší výskyt onemocnění dásní (4). Podle akademiků se bakterie v tkáni dásní pohybují po celém těle, způsobují zánět a poškozují krevní cévy v penisu. Proto je nutné dodržovat pravidlo „2×2“. Partner by si měl zuby čistit alespoň dvakrát denně po dobu dvou minut – jednou ráno po snídani, jednou večer před spaním. Udržet bakterie na uzdě pomáhá i vyplachování úst vodou (po jídle).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3923511/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22145804/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7399440/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8142012/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat