Hlavní překážky v cestě k dosažení orgasmu

Je to rozkoš, extáze, vlna vzrušení a následného uvolnění. A pro některé i dar. Jen 65 procent žen se během partnerské sexuální aktivity dostane až na samý vrchol. V čem je problém a co vyvrcholení brání? Tyhle méně známé aspekty, včetně podpatků, jsou zrádné!

Orgasmus představuje špičku sexuálního vzrušení a stav, během kterého tělo uvolňuje sexuální napětí a tlak. Zahrnuje velmi intenzivní pocity slasti v genitáliích i v celém těle a obvykle trvá několik sekund. Bohužel, cesta za ním je plná překážek. Které trápí i vás?

Nízké hladiny oxytocinu

Oxytocin neboli hormon lásky má s orgasmy spojitost. Podporuje pocity intimity a rozhoduje o intenzitě vyvrcholení. Chcete-li jeho hladiny zvýšit, protáhněte předehru, s partnerem se mazlete a tím posilujte pouto mezi sebou. Příjemné doteky, pohlazení, objímání, masáž. To vše se počítá. Orgasmus díky tomu může přijít snadněji a dřív. A navíc bude intenzivnější (3).

Obava vyjádřit svou touhu

Některé ženy jsou v projevech sexuality poměrně plaché, bojí se vyjadřovat své sexuální potřeby a cítí se opatrné při vydávání zvuků. Sténání však často má motivační podtext a představuje způsob, jak komunikovat s partnery, kteří odvádějí dobrou práci. Zvuky při sexu jsou vyjádřením intenzity rozkoše. Při sexu tedy nikdy své emoce nepotlačujte (4)!

Nedostatek lubrikace

Nedostatek lubrikace činí váš styk méně příjemným. A je to jeden z hlavních důvodů, které brání téměř jedné čtvrtině žen dosáhnout orgasmu. Používejte lubrikanty a nestyďte se na za to! Mají chladivé, hřejivé i stimulační účinky a všechny mají stejný úkol – udělat z pohlavního styku pohodlnou a příjemnou záležitost (4).

Úzkost

Klinické studie nalezly souvislost mezi narušeným sexuálním vzrušením nebo orgasmem a úzkostí (1). Úzkostná žena je zaneprázdněna mnoha myšlenkami, které odvádějí pozornost od pocitů orgasmu. Svůj problém můžete konzultovat s kterýmkoli psychologem nebo sexuologem.

Vysoké podpatky

Milujete život na vysoké noze? Pak si dejte velký pozor! Čínská studie ukazuje, že podpatky mohou poškodit vaše šance na dosažení orgasmu. Jak je to s čísly? Dlouhodobé nošení bot na podpatku s výškou podpatku 3–5 centimetrů a tloušťkou 3 centimetry posiluje pánevní dno (2), což je nečekaný benefit. Jenže cokoli nad tuto hranici pánevnímu dnu a reprodukčním orgánům škodí. Tak metr do ruky a přeměřte všechno, co máte v botníku!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5900810/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34295735/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507848/, (4) názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat