Vaginální sekrety mužské vousy opravdu neobarví

Laskání pohlavních orgánů ústy patří k nejoblíbenějším milostným praktikám, které milují muži i ženy. Jaká rizika se s ním pojí? Na červené vousy zapomeňte!

V různých výzvách kolujících na sociálních sítích jsou muži vyzýváni k tomu, aby zabořili svůj obličej do dámského klína a stimulovali vulvu partnerky (včetně klitorisu) jazykem, neboť je to pro milenky příjemné. Tedy za prvé. Za druhé platí, že ženská šťáva obsahuje bílkoviny (1), což je další bonus. V každém případě cervikální vaginální mok hraje důležitou roli v prevenci gynekologických infekcí, ale v poslední době se v souvislosti s ním objevují informace, že „lízačům“ dámských klínů hrozí jisté riziko spojené s vousy.

Může vaginální mok odbarvit strniště?

Všechno to začalo, když se tvůrci obsahu TikTok pokusili svět přesvědčit o tom, že orální stimulace ústy doplňuje tělu tolik potřebné proteiny. Paralelně se spustila lavina případů, v nichž si pánové stěžovali, že kvůli lízání vulvy mají potíže s vousy, které se zbarvují dočervena. Nevěřte tomu, je to nesmysl.

Za všechno může pH

Vaginální sekrety neodbarvují vousy, pubické a ani žádné jiné ochlupení. Gynekologové apelují, že skutečně není možné, aby ženské šťávy změnily genetické složení vlasových folikulů vousů. Je tomu tak proto, že vaginální pH není dostatečně kyselé, a tudíž není v jeho moci měnit černé nebo zrzavé strniště na jakoukoli jinou barvu (2). Tak kde se tahle fáma vzala?

Možná jste si všimli, že váš vaginální výtok může vybělit spodní prádlo či jiné tmavé oblečení, zejména v závislosti na menstruačním cyklu či množství výtoku. V tomto případě je pH vašeho vaginálního výtoku skutečně natolik silné, aby k něčemu takovému došlo (2). To samé ovšem u vousů neplatí!

Pravý důvod, proč si muži stěžují

Takže, co může způsobit, že někomu zrudnou vousy pár týdnů nebo měsíců poté, co se s vámi miluje? Může to být z mnoha důvodů, přičemž ten hlavní se opírá o genetiku a faktory životního stylu, popřípadě častý pobyt na slunci. Když totiž sluneční záření dokáže vyšisovat vaše vlasy, tak by pro nemohlo ovlivnit vousy? Orální sex za tím nehledejte, ostatně, neexistují žádné vědecké důkazy, které by naznačovaly, že spojení úst s vulvou je v souvislosti s tímto jevem přitěžující okolností (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2678104, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8618584/, (3) www.academic.oup.com/bjd/article-abstract/132/1/94/6681107?redirectedFrom=fulltext&login=false






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat