Spontánní sex nebývá ten nejžhavější

Sex může být spontánní, ale také plánovaný. Který je lepší? Podle všeobecného přesvědčení to bývá ten impulzivní, ovšem oba dva mohou být úplně stejně uspokojující. Tak si milování klidně plánujte dál!

Všichni známe ty milostné scény z romantických filmů, ve kterých si dvojice užívá spontánní sex. Ten vždycky bývá divoký, vášnivý a tak živočišný, že hlavním aktérům ve skrytu duše možná trochu závidíme. Je to sice „jenom“ film, ale nemůže to tak fungovat i ve skutečnosti?

Kouzlo okamžiku se harmonogramem neřídí

Život je celý o plánování. Plánujeme si průběh pracovního dne i letní dovolenou. Plánujeme si nákupy potravin i to, co po zbytek týdne uvaříme k večeři. Plánujeme rodinné oslavy i setkání s přáteli, stejně jako servisní prohlídky auta a lékařské kontroly. Protože čas je dnes nedostatkovým zbožím, často si plánujeme i sex. Na ten bývá prostor až tehdy, když zajistíme hlídání pro děti, dáme vyprat druhou várku prádla, spárujeme ponožky a vyvenčíme psa. To je realita. A tuhle realitu obviňujeme z toho, že předem „chystaný sex“ postrádá onu smyslnou vášeň, jakou prožívají právě ti milenci z filmu. Jenže tak to ale vůbec není. I tady platí, že jaký si to uděláš, takový to máš!

Na načasování tolik nesejde

Nedávný výzkum (1) Newyorské univerzity zveřejněný v magazínu Journal of Sex Research prokázal, že plánovaný sex může být stejně tak skvělý a uspokojující, jako ten spontánní – navzdory všeobecnému přesvědčení, že je to jinak. Američtí odborníci provedli hned dvě souběžné studie, do kterých zahrnuli celkem 400 párů. Respondenti každý den, a to po dobu tří týdnů, popisovali jejich sexuální i partnerský život a vzájemnou harmonii. Cílem bylo zjistit, zda je to impulzivní milování skutečně takové erotické terno, jak si kdekdo myslí. A představte si, že není. Tedy alespoň podle nashromážděných poznatků, které mezi spontánním a plánovaným sexem nenašly žádný významný rozdíl.

Zdroj: (1) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2022.2163611, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat