Sex po porodu vyžaduje správné načasování

Narození miminka zcela změní váš svět, nemluvě o tom, že se ve svém vlastním těle cítíte jako cizinec. Je v tomhle stavu vůbec vhodné mít sex? Nechtějte po sobě zázraky a nejdřív se s partnerem spojte na duchovní úrovni!

Těhotenství a mateřství je krásné a děsivé zároveň. Pokud vám fyzický zážitek z devítiměsíčního těhotenství a porodu nedává pocit, že jste sexy, pravděpodobně vám „poslední ránu z milosti“ zasadí i spánková deprivace a nepřetržitá péče o malého človíčka. Zatímco se o tuto novou bytost staráte, a v mezičase se snažíte vrátit k sobě samé, pravděpodobně vás napadne, že sex je to poslední, na co máte náladu a chuť. On ten den na poporodní milování ale dřív či později přijde. Jak poznáte, že je ta pravá chvíle?

Vycházejte ze svých pocitů

Neexistuje žádný správný čas, který by určoval, kdy se s někým máte nebo nemáte intimně stýkat. Obecně se však doporučuje začít se sexem až po šestinedělí, tedy v době po lékařské kontrole, během které gynekolog zkontroluje zhojení poporodních poranění, stav hráze, poševních stěn, děložního hrdla a uložení vnitřních rodidel.

Znovu se seznamte se svým tělem

Tělo po porodu je zkrátka jiné. Volnější kůže, jizva po císařském řezu, nateklá prsa či vaginální suchost na psychické pohodě nepřidají. Zůstaňte ve spojení se svým tělem prostřednictvím fyzického doteku, s partnerem se objímejte a líbejte – a netlačte na sebe. Zároveň se ve volnějších chvílích snažte o sebe aspoň trochu pečovat. Když se o sebe staráte, budete mít s největší pravděpodobností chuť se s partnerem intimně spojit.

Mluvte o tom, co chcete

Vy a váš partner můžete mít zcela odlišná očekávání ohledně svého sexuálního života po narození dítěte a muži jsou změnou chodu rodiny ovlivněni také. Buďte k sobě jemní, když proplouváte touto novou dobou ve svém životě a vězte, že je v pořádku požádat o více času, pokud jej potřebujete. Mimochodem, pokud je na pohlavní styk po porodu příliš brzy, co takhle orální péče?

Předstírejte, že jste zase puberťáci

Jelikož po šestinedělí je vzrušení málo, až budete příště společně vyřizovat pochůzky, zůstaňte v autě o pár minut déle, zařiďte hlídání, zajděte na kávu. I když to nepovede k sexu, začne to znovu vytvářet duševní i fyzické spojení mezi vámi a vaším partnerem.

Jděte do toho!

Poprvé to nemusí být ten nejneuvěřitelnější sex vašeho života, a s tím je třeba počítat. Zbavte se veškerých očekávání a tlaku, zásobte se lubrikačními gely a sex berte jako zábavu. Bez ohledu na to, jak dlouho vám potrvá, než se v této části vašeho vztahu znovu seznámíte, jděte do toho!

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat