Proč mě milování nebaví?

29.05.2013 | Sex a vztahy

Vždycky jste byla skoro sexuální dračice a najednou se k milování taktak přinutíte, a to jen kvůli partnerovi?

Příčin, proč se vám do milování nechce tak jako dřív, může být mnoho. Tady máte ty nejčastější.

1. Léky

Potlačení libida mohou mít na svědomí některá léčiva, například antidepresiva nebo určité typy hormonální antikoncepce, ale i další. Pokud máte podezření, že právě pilulky stojí za vaší nechutí k sexu, poraďte se s lékařem, který vám pomůže najít vhodnou alternativu, případně upraví dávku. Nikdy nepřerušujte léčbu sama!

2. Alergie

Zvláště nyní, kdy je alergická sezona v plném proudu, je tento důvod aktuální. Právě alergie a její projevy – neustále plný nos, potíže s dýcháním, pálení očí, únava a spol. – mohou stát za sníženým zájmem o sex. Mimochodem, některá antihistaminika způsobují snížené zvlhčení pochvy během milování, takže sex může být až bolestivý. Tady je pomoc poměrně jednoduchá – v nejbližší drogerii či lékárně si kupte lubrikační gel!

3. Dieta

Rozhodla jste se, že zhubnete? Výborně, ovšem pokud s nadbytečnými kilogramy mizí i vaše chuť na milování, je to jasná známka toho, že děláte něco špatně. A to něco je nevyvážená, pravděpodobně extrémní a nezdravá dieta. Vaše libido potřebuje správně fungující tělo, a pokud organismu nedodáváte všechny potřebné živiny, vrátí vám to – mimo jiné – i v ložnici. Takže se zamyslete nad svým jídelníčkem, případně se poraďte s odborníky na výživu.

4. Únava

Z únavy se sice udělala „ženská výmluva“ k odmítání sexu, ale ona to vlastně žádná výmluva není… Pokud vstáváte brzy, celý den lítáte v práci, pak pro děti do školy, uvařit, udělat úkoly, poklidit, vyžehlit, připravit se na druhý den… a do postele se dostanete dávno po půlnoci, vaše myšlenky se neupínají k milování s partnerem, ale spíše k zaslouženému spánku. Zatímco muž má na sex chuť nezávisle na únavě (tedy do určité míry, samozřejmě), žena potřebuje být odpočatá.

5. Stres

Tady platí to samé, co pro únavu. S tím rozdílem, že stres je zabijákem libida u žen i mužů. Pokud zkrátka máte hlavu plnou starostí, vaše chuť na milování klesá na bod mrazu…

6. Alkohol

Je ověřenou pravdou, že muži mají po konzumaci většího množství alkoholu problém s erekcí. A i když u žen tento problém – z pochopitelných důvodů – nehrozí, není pravdou, že je jejich libido k alkoholu imunní. Spousta z nás totiž po alkoholovém dýchánku upadne do únavy či deprese, kvůli čemuž chuť na milování prudce klesne. Takže ano, alkohol sice odbourává některé zábrany, ale dávejte pozor, abyste neodbourala i sama sebe. Jedna až dvě skleničky úplně stačí!

7. Stereotyp

Pokud jste spolu s partnerem už nějaký rok a váš milostný život jste dlouho ničím „neoživili“, hrozí, že upadnete do stereotypu (stále stejné místo na milování, stále stejná pozice, žádné hry, žádné pomůcky apod.). A stereotyp je v sexu cestou do pekel (tedy obrazně). Zkuste jej přerušit něčím novým, splňte si dávné fantazie! Jen pozor – vždy si s partnerem o novinkách v milování promluvte. Co láká jednoho, nemusí vzrušovat toho druhého!

8. Technika

Zatímco všechny výše jmenované zabijáky nálady na milování zná lidstvo již nějaký ten pátek, dnešní generace se musejí vypořádat s další překážkou, a tou jsou nejrůznější technologické výdobytky, počínaje televizí a konče chytrými telefony. Stále více lidí (alespoň to vyplývá z nejrůznějších průzkumů) raději tráví večery a noci na internetu než milováním s partnerem. Takže až děti usnou, všechno vypněte a věnujte se jen sami sobě!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat