Druhy sexuální touhy ovlivňující sexuální prožitky

Mnoho párů si stěžuje, že se z jejich dlouhodobých vztahů vytratila vášeň, sexuální touha a pohlavní pud. Ale to, co nějak vypadá navenek, nemusí být pravdou. Už jen přemýšlení o milování je jedním ze tří druhů touhy. Cože? Ona není jenom jedna?

Mnoho lidí přemýšlí o sexuální touze ve smyslu, že buď mezi partnery je, nebo naopak není. Tento přístup, jakkoli se zdá být přímočarý, je jenom střípkem celkového pohledu. Ve skutečnosti se sexuální touha dělí do tří kategorií a ovlivňuje ji váš věk, fyzické zdraví i úroveň stresu. Ale pokud se o ní dozvíte víc, může to pomoci žít intimní život svých snů!

1. Spontánní touha

Spontánní touha je jiskra nebo erupce, prostě zájem o sex, který přichází z ničeho a překvapivě. V podstatě se nejdřív aktivuje duševní zájem o sex, a to dřív, než pro něj existuje jakýkoli vnější fyzický podnět. Třeba ráno u snídaně uvidíte svého partnera ve slušivém oblečení, jež vám připomene intimní zážitky z romantické dovolené, a během dne se do této představy vcítíte natolik, že zatoužíte mít s ním sex. To je spontánní touha, kterou mohou zažít muži i ženy (typičtější je však u mužů).

2. Responzivní touha

Responzivní touha je rostoucí zájem o sex, k němuž dochází v reakci na sexuální podněty. Často ji vyvolává dotyk, fyzická blízkost či jiný sexuální kontakt. Je to proto, že duševní zájem o sex přichází až po vnějším podnětu. Příklad? Přijdete do koupelny, kde se partner sprchuje. Nahý vás požádá o podání ručníku a spiklenecky mrkne, což podnítí váš zájem o intimní sblížení. Prostě kouzlo okamžiku, jež se objevuje teď a tady.

3. Smíšená touha

Smíšená touha je kombinací spontánní a responzivní touhy. V případě, že zažíváte smíšenou touhu, můžete občas pociťovat duševní sexuální zájem z ničeho nic a jindy potřebujete nejprve stimulaci, dotek nebo erotickou inspiraci.

Pokud jde o spontánní, responzivní či smíšenou touhu, nic není správné ani špatné – bez ohledu na to, v jaké fázi vztahu jste. Každý je jiný a každý pro vzrušení potřebuje to svoje. Proto nemějte výčitky, jestli se nedokážete „nakopnout“ jen při pohledu na svlečeného partnera, tabulky a hranice pohlavního pudu neexistují.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat