Anální sex bez kondomu otevírá bránu zdravotním rizikům

Plánujete anální milování bez pláštěnky pro dospělé? Nedělejte to, otevřete bránu zdravotním rizikům a nahrajete nepříjemným pocitům.

Anální sex už dávno není tabu. Podle zprávy (1) amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí si vstup zadním vchodem aspoň jednou během svého sexuálního života vyzkoušelo 36 procent dotázaných žen a 42 procent mužů.

Svobodná volba s ohledem na následky

Většina lidí během análního sexu používá kondom. To proto, aby se vyhnuli nechtěnému těhotenství nebo infekcím. Najdou se ovšem i tací, kteří prezervativ nechávají v šuplíku svého nočního stolku a vymlouvají se, že jim absence ochrany dodává větší pocit sblížení s tělem partnera. Do jaké kategorie patříte?

Jestli chcete mít anální sex s kondomem, nebo bez něj, záleží čistě jen na vás a vašem partnerovi. Měli byste však vědět, že se během stimulace řitního otvoru penisem může stát hodně nemilých věcí. S čím vším počítat, pokud se rozhodnete prezervativ nepoužít?

Sexuálně přenosné a bakteriální infekce

Kondomy fungují jako bariéra a snižují riziko sexuálně přenosných infekcí, jako je HIV, kapavka a chlamydie. Zabraňují totiž přímému kontaktu mezi penisem a rektální tkání a minimalizují přenos infekčních tekutin. Zároveň omezují vzájemné předávání bakteriálních infekcí a virů, což je rozhodně potřeba. Anální sex totiž stojí na přední příčce nejrizikovějších sexuálních chování, minimálně ve srovnání s jinými formami sexu, jako je vaginální nebo orální sex. S kondomem je to méně rizikové.

Menší pohodlí

Kondomy s extra lubrikací zvyšují pohodlí během análního milování, neboť eliminují tření, takže zážitek je pro oba partnery příjemnější. Ostatně, bez mazadel to nejde, protože uvnitř řitního otvoru je křehká rektální tkáň, která je náchylnější k drobným trhlinkám více než tkáň vaginy. Kromě prezervativů, jež by se při „přepínání“ mezi anální a vaginální penetrací měly měnit, používejte dostatek lubrikantu na vodní nebo silikonové bázi.

Bezpečné praktiky

Než se pustíte do anální hry, řádně očistěte anální oblast a respektujte své limity. Buďte si navzájem vědomi úrovně pohodlí a hranic a ideálně si určete bezpečné heslo. V případě, že někdo z vás pocítí napětí, úzkost, stres nebo bolest, heslo pomůže zastavit veškerou aktivitu. Po análních hrátkách dodržujte správnou hygienu. Zadní vchod umyjte jemným mýdlem a vodou a zlikvidujte prezervativy. Ty do kanalizace nepatří, vyhazují se do směsného odpadu.

Zdroje: (1) www.cdc.gov/nchs/data/nhsr/nhsr088.pdf, názor autora – zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat