O ženském orgasmu během pohlavního styku rozhoduje šířka palce

Orgasmus přímo pro milování? Vyvolené ženy, jejichž anatomie klína umožňuje přímou stimulaci klitorisu, jsou na tom oproti svým kolegyním mnohem lépe. Rozhoduje přitom šířka palce!

Čísla nelžou. Několik studií (1) odhalilo, že zatímco některé ženy zažívají orgasmus pouze z vaginální penetrace, jiné si o tom samém mohou nechat zdát. Co přesně vysvětluje tento rozdíl? Pes je zakopaný v anatomii – konkrétně umístění ženského klitorisu vzhledem k vagině!

Přímá stimulace klitorisu

Výzkum zjistil (2), že ženy, jejichž klitoris je blíže k vaginálnímu otvoru, mají vyšší pravděpodobnost dosažení orgasmu během pohlavního styku – ve srovnání se ženami, které mají vzdálenost mezi těmito dvěma částmi těla větší. Konkrétně, když je vzdálenost do asi jednoho palce – přibližně na šířku palce průměrného člověka – jsou orgasmy z vaginální penetrace pravděpodobnější.

Předpokládá se, že tato vzdálenost umožňuje penisu poskytovat určitý stupeň přímé stimulace klitorisu během pohlavního styku, čímž je dosažení vyvrcholení snadnější. Naopak větší vzdálenost pravděpodobně způsobí menší stimulaci poštěváčku. Do jaké skupiny patříte právě vy a co dělat, pokud nejste dítětem štěstěny?

Zvolte tu nejlepší polohu

Ženy, jejichž klitoris je dále od jejich vaginálního otvoru, mohou potenciálně zvýšit pravděpodobnost orgasmu během vaginální penetrace experimentováním s různými sexuálními polohami. Je žádoucí nalézt takovou milostnou pozici, která poskytuje více stimulace klitorisu. Stačí, když si lehnete na záda, kolena přitáhnete k hrudníku a dáte je od sebe. Partner přiklekne, opře se o svoje ruce a jejich prostřednictvím vám poskytne oporu. Snaží se přitom především on, ale i vy můžete pohybovat pánví. Bude to stačit?

Zkoumejte své tělo

I když už polohu máte zmáknutou, neznamená to, že vzdálenost mezi klitorisem a pochvou je jediným faktorem, na kterém záleží, pokud jde o to, zda budete či nebudete během vaginálního styku mít orgasmus. Záleží i na dalších faktorech, k nimž patří předchozí sexuální zkušenosti, míra uvolnění nebo používané techniky.

Je důležité uvědomit si, že ve skutečnosti neexistují žádné „správné“ nebo „špatné“ způsoby sexu. Jedním z největších klíčů k uspokojivému sexuálnímu životu je seznámit se se svým vlastním tělem a ochotně komunikovat s partnerem o tom, co je pro vás nejlepší a jaké způsoby stimulace vám vyhovují.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16409218/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3894744, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat