Přechodná amnézie i nachlazení jako důsledky sexu

„Dnes ne, miláčku.“ Už zase na milování nemáte náladu? Zřejmě vás ubíjí stereotyp, stres či únava, ale co kdyby vám někdo řekl, že jsou i tací, kterým sex nedělá dobře? Vždyť může způsobit nejen ztrátu paměti!

Každý den není posvícení. Třeba před menstruací se sexu vyhýbáte, protože vás bolí prsa a špiníte. A teď si představte, že musíte sexuální návrhy svého partnera odmítat, protože je vám po milování špatně. Jistě, to existuje. Zde je několik zdravotních potíží, s nimiž se ihned po vášnivých chvilkách můžete setkat.

Bolesti hlavy

Bolest hlavy je jednou z běžných výmluv, pokud se chcete vyhnout sexu, ale u některých lidí ji spouští právě milování. Se sexuální aktivitou se přitom spojují dva typy bolestí hlavy. U prvního typu sexuální vzrušení způsobuje svalovou kontrakci v hlavě a krku. U druhého typu se bolesti spojují s namáhavou fyzickou aktivitou, jako je zvedání závaží nebo pohlavní styk (1).

Postkoitální dysforie

I když sex byl skvělý, cítíte se smutně a prázdně. Aby ne. Postkoitální dysforie nechodí ho horách, ale po lidech. Tento stav charakterizuje pocit úzkosti, podrážděnosti nebo rozrušení. Pokud se mizerně cítíte pravidelně, možná budete chtít prozkoumat důvody svých emocionálních výkyvů (2).  

Nachlazení

Spíte s někým, kdo kýchá a kašle? Tak zhruba do týdne si můžete všimnout svého vlastního souboru příznaků, jako je nejen kašel, ale i horečka, rýma a bolest svalů. Pochopitelně, že tohle nemá na svědomí sex jako takový, ale spíš fyzická blízkost a oslabená imunita. Na seznam nežádoucích příznaků po milování to však patří (4).

Přechodná amnézie

K přechodné globální amnézii (ztrátě paměti) po souloži pravděpodobně dochází kvůli velkému tlaku v břiše, kdy se neokysličená krev dostává zpět do mozku a do částí, jež paměť ovládají. Obvykle vzpomínky u některých lidí začínají mizet asi hodinu po pohlavním styku. Sex ovšem není jediným spouštěčem – přechodná globální amnézie může být způsobena i jinými fyzicky namáhavými aktivitami nebo vysoce stresovými událostmi (3).

Infekce močových cest

Pokud jste někdy měli infekci močových cest, její příznaky dobře znáte. Bolest při močení, potřeba často chodit na toaletu a pocit, že nemůžete úplně vyprázdnit močový měchýř. Chcete slyšet pravdu? Jelikož sexuální aktivita zavádí bakterie do močových cest, po milování se ihned skočte vyčurat. To nežádoucí bakterie z močové trubice vyplaví (5).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8400207/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9700232/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9676081/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6816041/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9305688/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat