Nemasturbující ženy jsou v nevýhodě

Jak a čím se liší ženy, které masturbují, od těch ostatních, pro které je onanie sprosté slovo? Odpověď je velmi stručná. Jsou zdravější, šťastnější a spokojenější. Čerpají totiž z nesčetných a báječných výhod, které masturbace přináší. Přidáte se k nim?

Masturbace? Masturbace! Tak to je něco, co v určitém okamžiku života dělá téměř každý. Průzkum (1) mezi dospělými v USA naznačil, že masturbuje asi 40 procent žen – většina jednou týdně nebo 2 až 3krát týdně. A to je jedině dobře.

Masturbace uvolňuje napětí, snižuje stres, pomáhá vám lépe spát, zmírňuje menstruační křeče a svalové napětí, posiluje svalový tonus v pánevní a anální oblasti a je naprosto bezpečná. Neexistuje totiž žádné riziko otěhotnění. Tím však výčet jejích benefitů nekončí.

Důvod, proč za sebou v ložnici zavřít dveře

Kromě toho, když máte orgasmus, vaše tělo uvolňuje určité hormony zvané dopamin a oxytocin. Dopamin je někdy nazýván „hormonem dobrého pocitu“ a oxytocin bývá známý jako „droga lásky“. Z toho vyplývá, že ženy, které nemasturbují, se o tohle všechno ochuzují. Proč? Možná ze strachu či studu.

Způsobuje masturbace neplodnost?

Pravdou je, že navzdory zdravotním přínosům masturbace stále existuje jisté stigma. Mnoho lidí se cítí trapně a provinile za to, že se zabývají vlastním potěšením. Masturbace je však normálním a zdravým aspektem lidské sexuality a již dlouho se ví, že nezpůsobuje slepotu, neplodnost nebo duševní onemocnění. Proto si dělejte dobře – klidně každý den. A občas přizvěte i partnera.

Vzájemná masturbace, tedy sexuální stimulace mezi partnery, je skvělou zábavou pro dva. Umožňuje jednotlivcům prozkoumat svou sexualitu a potěšení a zvyšuje emocionální intimitu a komunikaci, což vede k uspokojivějšímu sexuálnímu vztahu. Pokud používáte sexuální hračky, dbejte na správnou hygienu, abyste omezili výměnu tělesných tekutin. Své vibrátory a jiné erotické pomůcky pravidelně čistěte, ideálně antibakteriálním gelem (k dostání v sexshopech).

Potenciální problémy s masturbací

Zatímco masturbace může mít mnoho výhod, má i své stinné stránky nebo nežádoucí „vedlejší účinky“. Ta nadměrná způsobuje bolestivost genitálií, únavu, a dokonce i zranění. Je důležité si uvědomit, že klíčová je hlavně umírněnost. Myslete na limity svého těla a naslouchejte všem varovným signálům nepohodlí nebo bolesti. Jinak se nemáte vůbec čeho bát. Takže, co budete dělat dnes večer?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5519052, názor autora – zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat