Zlepšete svůj vztah překvapivými způsoby

Ať už s někým nějakou dobu chodíte, už žijete s partnerem nebo jste součástí dlouhodobého manželství, možná hledáte způsoby, jak váš vztah zlepšit. Na rozdíl od prázdninových milostných příběhů a romantických komedií, ve kterých se vše vyřeší po jednom nebo dvou konfliktech, vyžaduje udržení prosperujících vztahů určité úsilí. Ale nemusí to být těžké.

Při každodenním náporu povinností a mnohdy vypjatých nervů je pochopitelné, proč se vyřizování partnerských záležitostí dostává až na konec vašeho seznamu. Jen držet krok se všemi životními povinnostmi – práce, děti, rodina, přátelé, sousedé, váš domov – je náročné a mnozí z nás jsou z toho jednoduše unavení. 

Existuje několik osvědčených metod, které fungují na zlepšení vztahů: buďte dobrými posluchači, najděte si společný čas, užívejte si kvalitní sexuální život a rozdělte si ty otravné práce. I když jsou účinné, můžete vyzkoušet také následující neočekávané způsoby, jak spojit a posílit váš vztah.

Nebojte se trávit čas odděleně   

Nezní to přímo jako způsob na zlepšení vztahu, ale občas si dát pauzu od svého partnera pomůže. Každý potřebuje svůj vlastní prostor a kvalitní čas mimo vztah. Ve skutečnosti je klíčem k úspěšnému manželství. Ať už to znamená o samotě si číst nebo se projít v parku. Uvidíte, že se budete cítit svěží a trpělivější. Navíc pravidelným časem bez svého partnera zabráníte tomu, aby váš společný čas zatuchl. Místo toho do něj vnese více zvědavosti, zajímavější rozhovory a růst. Oddělení času ve skutečnosti oživí dynamiku vztahu.

Choďte do postele ve stejnou dobu

Věděli jste, že chození do postele v různou dobu negativně ovlivňuje vás i vašeho partnera? Pro zdravější vztah jděte do postele ve stejnou dobu. Existují noční sovy a ranní ptáčata, kteří žijí podle různých plánů, a pak jsou tu ti, kteří pracují v posteli, zatímco ten druhý sleduje Netflix v jiné místnosti. Ať je situace u vás jakákoli, synchronizujte si čas spánku.

Buďte zranitelní

Někdy musíte sáhnout hluboko, abyste byli zranitelní. Páry to může překvapit, ale pokud se každý začne zajímat o svá vlastní slepá místa, objeví je a pak je dostatečně odvážný, aby se o tuto zranitelnost podělil, může to pomoci vytvořit hlubší intimitu. Sdílet je se svým partnerem může být prvním krokem ke změně.

Vytvářejte nové zážitky

I když dát si každou sobotu pizzu a začlenit do svého života rituály posiluje vztahy, je to trochu nuda. Proto byste měli opepřit svou rutinu neplánovanými schůzkami a chvílemi zábavy. Je důležité pokračovat ve spontánnosti mnoho let do manželství.  Novými společnými zážitky vnesete do vztahu tu starou jiskru. 

Překvapte partnera maličkostmi

I malá gesta pozornosti udržují vztah naživu a připomínají partnerovi, že na něj myslíte. Dávat nebo dobrovolně pomáhat je plus. Ve skutečnosti jsou skutky laskavosti mocné a ty, které durhá polovčka vůbec nečeká, podpoří celkovou pohodu. Pokuste se vcítit do toho, co má rád váš partner. Zjistěte, jak můžete partnerovi ukázat svou lásku způsobem, kterého si váží.

Zapracujte na hádkách

Nikdo se nechce hádat s někým, koho miluje, ale neshody jsou ve skutečnosti zdravé. Záleží na tom, jak se hádáte, a jestli se hádáte spravedlivě a konstruktivně.

Mluvte jemně a slušně. Klíčové je mluvit bez výčitek. Vyhněte se obranné nebo kritické poznámce, která může způsobit eskalaci konfliktu. Nevytahujte ze sebe každou negativní myšlenku, zvláště když diskutujete o ožehavých tématech. Pamatujte, že toho druhého milujete a udržujte si respekt.

Zdravá a šťastná manželství nabízejí bohatou atmosféru pozitivity. Na každou negativní interakci během konfliktu má stabilní a šťastné manželství hned několik pozitivních interakcí.

Sdílejte láskyplný příběh

I když vás to může překvapit, vzpomínání může pomoci zlepšit váš vztah. Konverzace, které začínají slovem „Pamatuješ si, když“ a procházejí pamětí – o vašem prvním rande, prvním domově a vtipných vzpomínkách – vás oba přivedou zpět k dobrým pocitům. Váš partner si připomene, proč se do vás vůbec zamiloval.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Vepřová pečeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat