Sexuální touhu lze rozdmýchat i v dlouhodobém vztahu

Ještě nedávno tu byla a teď je fuč. Řeč je o zmizelé sexuální touze, kterou unesl stereotyp běžného života. Je nejvyšší čas na záchrannou misi!

Sex je prospěšný, potěšující, osvěžující i relaxační. Tohle všechno zní samozřejmě fajn, ale chybička se vloudila – nemáte na něj vůbec náladu. Když tak pozorujete partnera, jak leží na gauči a kouká na televizi, dochází vám, že to zřejmě bude vzájemné. Jaký diametrální rozdíl od vašeho seznámení, kdy jste od sebe nemohli odtrhnout oči ani ruce!

Nejste první ani poslední

„Je zcela normální, že postupem času sexuální touha mizí,“ uklidňuje americká rodinná terapeutka a spisovatelka knih zaměřených na intimitu Jennifer Gunsaullus. Podle ní není třeba pro vysvětlení chodit daleko. „Úroveň hormonů zapojených do zamilovaností s koncem takzvané líbánkové fáze klesá. K tomu se přidává stres, náročná péče o děti, pracovní nasazení i obyčejná únava,“ dodává jmenovaná expertka. Prý jsme k útlumu libida vlivem těchto faktorů a vlastně i kvůli přirozenému stárnutí náchylní všichni. Naštěstí to ale neznamená, že to nejde zvrátit a vrátit se zase do sedla. Naskočíte si?

Co je psáno, to je dáno

Do diáře si běžně píšete něčí narozeniny, návštěvy lékaře i všechny důležité úkoly, na které nechcete zapomenout. Proč si jeho prostřednictvím tedy neplánovat i sex! Pokud vám to přijde příliš úřední a neerotické, zmíněná odbornice zastává jiný názor, a to ten, že jde o jeden z nejlepších a nejsnadnějších způsobů, jak restartovat milostný život. Tak s novou poznámkou neotálejte, volné okénko naleznete třeba hned zítra. Co další strategický tah?

Pravidelné sezení na vášnivé téma

Když si dva o něčem upřímně promluví, obvykle to prolomí ledy na první dobrou. Takovou komunikační poradu můžete s protějškem uspořádat pravidelně, a to ve vámi stanoveném intervalu. Doporučuje to i poradkyně Jennifer Gunsaullus. Navzájem si sdělíte své potřeby, přání, touhy i možnosti nového potěšení. Buďte otevření, protože jinak se nikam nedoberete. Sklenka vína na kuráž je povolena.

Zvažte zásah zvenčí

Víc hlav víc ví. A to se hodí. „Máte-li pocit, že jste ve vyjeté sexuální koleji nadobro uvízli, možná by stálo za to spolupracovat s profesionálem, jako je například kouč intimity,“ radí uvedená spisovatelka. Není to žádná ostuda, ale běžná služba, kterou vyhledává stále více párů.

Zdroj: www.mindbodygreen.com/articles/how-to-boost-desire-in-long-term-relationship-from-expert






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat