Aspekty sexuální přitažlivosti

O tom, zda nás někdo sexuálně přitahuje nebo ne, rozhoduje mozek. Ten ale ovlivňuje mnoho faktorů.

Když se setkáte s někým novým, může být obtížné rozpoznat, proč vás přitahuje (nebo nepřitahuje). Sexuální přitažlivost je záhadou, která mátla lidstvo od úsvitu věků. Proč se cítíme přitahováni některými lidmi, zatímco k jiným prostě necítíme nic? Samozřejmě to má něco společného se vzhledem. Ale je toho mnohem víc.

Shromáždili jsme 5 nejdůležitějších aspektů sexuální přitažlivosti. S nimi jistě lépe pochopíte, proč jeden druhého prostě nemůžete opustit.

Atraktivita

Sexuální přitažlivost je součástí přitažlivosti? Je dost šílené, že nás nepřitahují jen lidé, kteří vypadají, že zapadají do našeho tradičního vzoru kořisti.  Líbí se ti obvykle rockerští kluci s tribal tetováním? Vaše libido se ale může stejně snadno projevit i ke studentovi práv s brýlemi. První dojem je rozhodující. Milý úsměv nebo slibný pohled vás mohou rozpálit. Správná řeč těla je obrovskou součástí naší přitažlivosti.

Atraktivita není primárně o kráse. K tomu, abyste se s někým sexuálně svezli na vlně, nepotřebujete bezchybné rysy obličeje. Je to jako aura, která vás obklopuje a nikdo ji nemůže pořádně uchopit. 

Čich

Čich je jedním z nejdůležitějších faktorů sexuální přitažlivosti. Náš čich se během milionů let od doby, kdy jsme se vyvinuli z opic, neustále zhoršoval. A přesto jsme stále zvířata s instinkty. Klíčovým slovem jsou zde látky, zvané feromony. Jsou zodpovědní za osobní vůni člověka, kterou nelze maskovat nebo manipulovat deodoranty nebo parfémy. 

Podvědomě prostřednictvím feromonů čicháme genetický materiál našeho protějšku. Pokud je rozdílný od toho našeho, sexuálně nás to více přitahuje. Příroda zabudovala tento fascinující detail do našich těl, abychom mohli svým potomkům vybrat ty nejlepší rodiče.

Vlasy a oči

I když to bude znít povrchně, mužské vlasy a oči jsou zásadní pro sexuální přitažlivost. Husté, lesklé vlasy představují mladistvost a zdraví. Tmavé oči vypadají hlouběji a důvěryhodněji než světlé oči. 

Kompetence

Jedním z nejdůležitějších faktorů, které podporují sexuální přitažlivost, je kompetence. I když vzhled našeho protějšku nezapadá do našeho skutečného schématu kořisti, lze to překonat lusknutím prstů. To, co nás dlouhodobě a trvale přitahuje, je autorita a odbornost. 

Není to nutně o konkrétním tématu, které musí ten druhý znát. Obecná svědomitost a inteligence se dá hrát jen velmi špatně a ukazuje nám, že ten druhý je důstojným partnerem a možná i dobrým živitelem. 

Sebevědomí

Sebevědomí je konečný budík libida. Musí se však shodovat s výše zmíněnou kompetencí. Lidé, kteří jsou sebevědomí, ale nemají o tomto tématu ani ponětí, jsou rychle odhaleni jako chvastouni. Sebevědomí, které pramení z poznání vlastní inteligence, cítí toho druhého na míle po větru. Kdo jde životem sebevědomě, bere si, co si zaslouží, a nenechá ze sebe dělat hlupáka. To je jeden z faktorů, který nezměrně zvyšuje atraktivitu.

Zdroj: www.choosingtherapy.com/sexual-attraction/, názory autora

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat