Co byste měla vědět o milování po porodu

Sex po porodu je tak trochu velká neznámá. Všichni víme, že si o něm nějakou dobu budeme moci nechat jen zdát. Jenže i pak jsme často v rozpacích. Trochu jako úplně poprvé.

Obecně je doba, po kterou byste měla po porodu abstinovat, stanovena na 6 týdnů (pokud to lékař neurčí jinak). A pak najednou přijde den D.

Co byste měla o milování po porodu vědět?

Šest týdnů je dlouhá doba

Možná se to nezdá, alespoň zpočátku při v tom všem shonu, ale i po porodu si s námi hormony dělají, co chtějí. A tak se nám oněch 6 týdnů, tedy 1,5 měsíce (nebo chcete-li 42 dní, případně 60 480 minut), bude zdát někdy k nepřežití (o našich mužských drahých polovičkách ani nemluvě).

Ovšem po jejich uplynutí najednou nebude čas

Celých šest týdnů se připravujete na den D a najednou, když je to konečně tady, nějak nemůžete najít vhodný okamžik. Mezi vším tím kojením, přebalováním, uspáváním, starostí o domácnost apod. najednou pochopíte, proč vaši zkušenější přátelé vždycky pobaveně mávali rukou, když se rozprostřelo téma „jak se to dělá v rodinách s dětmi“.

Možná se budete cítit trochu nesebevědomě

Ačkoli už technicky můžete mít sex, pořád si budete připadat, jako by vám vaše tělo stále tak úplně nepatřilo. Ano, těhotenství na něm přeci jen pár stop zanechá. A tak vás možná napadne, zda po vás partner ještě vůbec touží. Samozřejmě že ano! Když už pro nic jiného, uvědomte si, že ani on se s nikým už dlouho nemiloval (a navíc jste matka jeho dítěte, co už jiného by mělo být sexy). Vaše touha je vzájemná!

Budete mít trochu obavy, co „tam dole“

„Co když jsem tam dole příliš povolená?“Co když budu milování prožívat jinak?“ „A co když už partnerovi nebudu připadat přitažlivá?“

Takže popořadě. „Nejste.“ „Možná, ale jen dočasně.“ „Rozhodně budete!“

Bude se vám zdát větší

Tohle jistě potěší především vaše mužské protějšky. Prvních několik styků se vám bude zdát, že partner nějak „vyrostl“.

Ňadra jsou mimo hru

A to doslova. Zvláště pokud kojíte, budete stejně muset mít i během milování podprsenku. Navíc jsou prsa napjatá, někdy až nepříjemně bolestivá, takže, pánové, ruce pryč.

Může to trochu bolet

Vaše pochva si při porodu užila své. Takže se může stát, že budete stále trochu rozbolavělá. Ale nebojte, nic hrozného to není!

Ale stejně se hned při první příležitosti na sebe vrhnete znovu

Protože milování je zkrátka super, i přes to malé, počáteční nepohodlí. A taky proto, že s každým dalším pokusem to bude lepší a lepší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat