70letá modelka v »bombarďácích« je hitem: Každé narozeniny se fotí ve stejném „oblečku“

Téměř sedmdesátiletá americká umělkyně a fotografka Lucy Hilmer ukázala po 40 letech časosběrnou sérii fotografií, na nichž pózuje celé roky ve stejném oblečku – obřích bílých bombarďácích! Ty na snímcích vždy doplnila ponožkami a botami.

První fotografie vznikla roku 1974. To bylo Lucy 29 let. Podle svých slov se chtěla zachytit v „posledním dobrém roce svého života“. Tehdy totiž jako spousta mladých lidí věřila průpovídce, jejíž autorství se připisuje Johnu Lennonovi, že není možné věřit nikomu, kdo překročil 30. věk života.

Jenže prvotní trochu bláznivý nápad se mladé ženě tak zalíbil, že se rozhodla obdobnou fotku pořídit na každé své další narozeniny! Vznikl tak dokument, který zachycuje nejen proměny ženského těla v čase, ale také proměny rolí, jimiž Lucy prošla. Z naivní dívky v ženu, manželku, matku, seniorku...

„Ta dívka v kuriózních kalhotkách, to jsem byla opravdu já – otevřená, zranitelná,“ vysvětluje, proč pro fotografování zvolila tak neobvyklý outfit.

Lucyiny fotografie zůstávaly oku veřejnosti dlouho skryté, na světlo světa se dostaly vlastně až v posledním desetiletí. Letos pak fotografce udělil prestižní fotografický magazín Lens Culture cenu ocenění „talent roku“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat