Jak »starý« je váš vibrátor?!

Možná nebyly tak příjemné a nepůsobily tak realisticky, erotické pomůcky jsou ale zřejmě staré stejně jako lidstvo samo. Sex totiž u člověka neslouží jen k rozmnožování, třebaže se tím snaží některá náboženství vymývat mozky svých věřících. Sexualita má u člověka řadu dalších funkcí a sebeukájení je staré jako člověk sám. Ani erotické pomůcky a hračky nejsou výmyslem novověku. Znali je už minimálně lidé doby kamenné. Právě z kamene si vyráběli nejrůznější faly. Ty nejstarší objevené mají osmadvacet tisíc roků.

Falus byl od pravěku symbolem plodnosti a života, sloužil jako ochranná pomůcka, rituální předmět, ale také jako erotická pomůcka k sebeukájení žen i mužů. Lidé je od pravěku přes starověk vyráběli z kamene, dřeva, kůže, kovu, kostí a dokonce ze sušeného velbloudího trusu.

Egypťané a Řekové ve starověku pak přišli s využíváním plodů k ukájení, používali banány či tykve podlouhlého tvaru. Sofistikované faly ze dřeva a kamene vyráběli lidé už pět set let před Kristem. Kvůli tomu, že byly dokonalé tvarově i velikostí, sloužily zcela jistě nejen jako rituální předměty a talismany, ale také jako pomůcky. K sebeukájení a erotickým hrám v párech i skupinách.

V renesanční Itálii si potrpěli na kožené pyje, které lubrikovali olivovým olejem. Vysoce postavení lidé ve svých domovech vystavovali na odiv stříbrné, zlaté a slonovinové faly.

Nejstarší falus z kamene dlouhý dvacet a široký tři centimetry byl nalezen v jeskyni Hohle Fels ve švábské Albě nedaleko Ulmu. Podle archeologů je tento kamenný pyj starý osmadvacet tisíc let.

„Kvůli velikosti je to zřejmě nejstarší erotická pomůcka,“ míní profesor Nichoals Conard z Tübingenské univerzity.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat