Pánové, za problémy s erekcí může vaše matka!

Porucha ztopoření neboli erektilní dysfunkce může mít celou řadu příčin. Od fyziologických až po psychologické. Stav duše a psychické pochody jsou přitom příčinou častější, nicméně porucha erekce může být také indikátorem vážných fyziologických problémů v těle. Nové výzkumy naznačují, že na poruchy erekce v pozdějším věku může mít vliv také vztah s matkou v dospívání.

Odborný časopis Journal of Sexual Medicine otiskl výsledky výzkumu sexuologů z Karlovy univerzity. Podle jejich studie mezi sebou mohou souviset porucha erekce u mužů v dospělosti a jejich vztah s matkou v době dospívání. Pokud mají muži emocionální či intimní konflikty s matkou a zamilovávají se až ve vyšším věku, mívají poruchu erekce častěji. Vyplývá to ze sledování 960 mužů ve věku patnáct až osmaosmdesát let.

Vztah mezi horší současnou sexuální funkcí a pozdějším věkem, kdy se muž zamiluje, může naznačovat to, že pokračují v jeho nitru jisté konflikty související se sexualitou a/nebo intimitou,“ píší autoři v časopise Journal of Sexual Medicine.

Pokud má muž konfliktní vztah s matkou, mohou se tyto emocionální potíže promítat později v jeho životě do fyzických problémů – porucha erekce.

Tak jako tak, poruchu erekce je třeba řešit vždy. Může být totiž indikátorem vážného onemocnění, které už probíhá v těle (kupříkladu choroby oběhové soustavy), ale které se zatím nijak jinak neprojevuje navenek. Krom poruchy erekce. Když lékař vyloučí fyzické potíže, pak lze poruchu erekce řešit částečně psychoterapií a dalšími metodami.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat