5 důvodů, proč tak rády mluvíme o své menstruaci

Není to zas tak dávno, co i samotné slovo menstruace znamenalo v podstatě tabu. Naštěstí jsou ty doby pryč. Tedy ne že by se z měsíčních „červených dnů“ stalo konverzační téma pro nedělní oběd s rodinou, ale nemáme tolik potíží o nich mluvit. Některé z nás to mají dokonce naopak!

Proč vlastně tak rády probíráme menstruaci, a to nejen se svými nejbližšími?

1. Protože je důležité prolomit hloupé tabu

Upřímně, menstruace je přirozenou součástí života každé ženy (tedy drtivé většiny). Tak proč se tvářit, že neexistuje? Prolomte tabu třeba tím, že i stydlivějším či konzervativním ženám (a mužům!) ukážete, že vy nemáte problém o menstruaci mluvit.

2. Protože se i v tomto tématu skrývá humor

Nevěříte? Ovšem byli byste překvapeni, jak se ženy (a nejen ony) na účet menstruace baví. Nejde o žádný vulgární humor, spíš úsměvné historky či náznaky, které pochopí jen zasvěcení.

3. Protože je to zdravé

Probírat průběh menstruace s ostatními ženami může pomoci odhalit anomálie, o nichž jste třeba neměla ani ponětí. Síla a délka krvácení, ale také jeho podoba – občas jsme trochu na rozpacích mluvit o těchto věcech i s lékařem, ale v kruhu kamarádek či kolegyň nám to jde o něco líp.

4. Protože to sbližuje

Je jen málo témat tak vysloveně ženských jako právě menstruace. A tak tohle lehce nekorektní téma působí jako skvělý sbližovací prostředek. Protože je jasné, že s pokladní v samoobsluze byste se o něčem takovém nebavila. Takže kamarádky, s nimiž nemáte problém o menstruaci mluvit, jsou vám opravdu blízké.

5. Protože se uvolní frustrace a napětí

Hormony si během menstruace umějí pohrát s naší psychikou. A tak jsou některé z nás náladové, plačtivé, hádavé, podrážděné… Zkrátka každá má něco. Je fajn si o tom promluvit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat