3 typy muže domácího: Jaký je ten váš?

Jsou ženy, které milují módu. Jsou muži, kteří ji nenávidí. A pak ještě existují ti, kteří syslí několik let staré oblečení ve skříni a odmítají ho vyhodit! Patří mezi ně váš partner? Vadí vám jeho obnošené svršky, ale máte strach je vyhodit? Poradíme, jak na něj vyzrát, a pustit tak do skříně čerstvý vítr!

V partnerských vztazích na módě (ne)záleží? Do jisté míry určitě ano. Není to tak dávno, kdy jsem zaslechla stížnost svého známého, který citoval výrok jedné slečny na svoji adresu. „Jsi milý, zábavný, ale nezlob se, když ti řeknu, že by ses mohl trochu líp oblíkat. Vypadáš jako můj děda.“ Tak tohle muselo citlivého chlapíka opravdu ranit! Jenže, co se týče žen, mužů a módy, zavání to potížemi. Z jakého důvodu? Protože když si jednoho z nich vezmete, vytvoříte si názor, že pokud jeho ošumělé kalhoty perete a žehlíte, máte nárok s nimi jakkoli zacházet. Nelíbí se vám? Tak už je miláček příště ve skříni nenajde! Jenže…?

Když mu pomluvíte jeho styl…

Dramatické rozdíly mezi pohlavími ve smyslu vnímání „šatního soukromí“ a kalhot, ke kterým měl „citovou vazbu“, mohou vygradovat v pořádnou rozepři. Vy se pravděpodobně necháte slyšet, že váš partner o sebe vůbec nedbá, a zeptáte se ho, kde jsou ty časy, kdy voněl kolínskou a nosil čisté trenky. On se urazí, označí vás za rozhazovačnou nákupčí, která by pořád utrácela jen za šminky, boty a oblečení. Výsledek? Na truc si sebere polorozpadlou teplákovku (jestli jste mu ji ještě nevyhodila) a vyrazí do hospody. Tam bude vyprávět, jak se o něj jeho vlastní žena nepostará. „Ani ty díry mě nezašije. Podívejte, kluci! To je co?“

I když tedy muži někdy láteří nad přeplněnými skříněmi svých manželek, sami na tom nejsou o moc líp. Schovávají v ní poklady, které jsou už roky na vyhození. Jak je ale donutit, aby se těch příšerných mrkváčů a džínsů s vysezeným zadkem vzdali?

1. typ muže domácího – módní ignorant

Jestli se právě něco nosí, nebo naopak nenosí? To je jedno, ne? Pro něj má oblečení pouze jeden jediný podstatný význam. Bez něj se nedá vyjít mezi lidi. Čili je dobré k zakrytí těla, obnaženého by ho přece do práce nepustili.

Poznávací znamení: Neví, jaké kusy oblečení vlastní. Když už od vás něco dostane, ani nemá chuť si to vyzkoušet. Vůbec ho to nezajímá.

Jak mu obnovit šatník? Ani se nezmiňujte, že jste mu odlehčila od množství nepotřebných kusů. Nevšimne si toho. Stará trička nahraďte novými. Na sebe si beztak vezme to, co ve skříni najde, a hlavně nebude pátrat po původu.

2. typ muže domácího – sentimentální sběratel

Jakmile byste mu sáhla na oblíbenou košili, kterou dostal před deseti lety od maminky k Vánocům, bude běsnit. To samé se týká i od barev upatlané čepice – měl ji totiž na hlavě, když poprvé maloval dětský pokoj. A ta kožená bunda? Ta je navždy spjatá s motorkářským srazem v Lužanech! Ó, to byly časy.

Poznávací znamení: Každý kus oblečení s něčím spojuje, má vytvořený vztah i k děravým ponožkám.

Jak mu obnovit šatník? Protože mu záleží úplně na všem, je před vámi ve střehu. Musíte ho přesvědčit, že mu nic z toho nechcete vzít a vyhodit, ale pod jednou podmínkou: ve skříni zůstane jen to, co opravdu a každý den nosí, zbytek se uloží do krabice a schová třeba na horní poličku v předsíni, nebo do sklepa, na půdu… Prostě mimo dosah. Bude rád, že kdykoliv na něj přijde nostalgická nálada, má možnost se jí poddat, prohrabáváním se naskrz svým královstvím. To mu ke štěstí stačí.

3. typ muže domácího – šatní drsňák

Oblečení v jeho očích vyjadřuje nezávislost, převahu. Nad vámi, samozřejmě. Jakkoliv se ho dotknete nápadem, že by snad ta mikina z dob jeho puberty mohla uvolnit místo polokošili od Gucciho, má chuť se rozvést. Počet komínků ve skříni se totiž úměrně rovná mužné síle, jakou disponuje. A hodlá vám ji ukázat, když mu na něco sáhnete!

Poznávací znamení: Lpí na svém oblečení a dává to najevo. Množství košil, kravat, mikin, bund a trenek se nedá ani spočítat. Jako by „víc“ znamenalo „lépe“.

Jak mu obnovit šatník? Otevřeně to radši nezkoušejte. Slovo „vyhodit“ máte zakázané! Jednou měsíčně natáhněte svoji dlouhou ruku do jeho šatních útrob, vytáhněte nějaký kousek a zbavte se ho. Pomalu, takticky. V momentě, kdy na to přijde, položte mu nůž na krk. Buď dostanete oprávnění stará tílka vyhodit, nebo tímto žádáte o koupi nové komody a skříně z důvodu nedostatku volného místa. Máte malý byt? Tak asi budete potřebovat větší. Zlato, jenom ty zabereš jednu místnost navíc! (Ano, jedná se o malé vydírání, ovšem v zájmu věci.)

Abyste měla jasno, co v jeho skříni radši nechat, protože se to, teď už doopravdy, bude ještě hodit, máme pro vás malou nápovědu:
Mezi klasiky a základ patří džínsy, khaki kalhoty, jednobarevné či „střídmé“ T košile, polokošile, svetry, saka a mikiny elegantnějšího vzhledu. Všechno z vyjmenovaného se dá dobře kombinovat. Jak v barvách, tak stylech – ležérní elegance, variace pro volný čas. Utvoří z toho mnoho outfitů. Ale přece jen: nenápadně dohlédněte, aby jeho kousky, staré jako černé uhlí, nezabíraly místo v poličkách. Budete mít víc místa pro sebe. To je fajn, ne?

Ke které skupině patří váš partner nebo syn? Jakého kousku oblečení se vůbec nechce vzdát?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat