Vyhrajte 3x sadu Bzeneckých octů

Léto je tady a s ním i doba zeleninových či ovocných salátů, grilování, ale také třeba zavařování. Zkrátka a dobře málokdy člověk sahá po octech tak často jako právě v létě. Soutěžte s námi o celou sadu Bzeneckých octů, ve které najdete různé druhy vhodné k zavařování, dochucování jídel, speciály na saláty i nasládlejší krémovou polevu ke zdobení.

O co soutěžíme

Lihový ocet

Nezbytný pomocník, jehož pozice v kuchyni je téměř neotřesitelná. 8% ocet najde nejlepší uplatnění při zavařování a nakládání. Okurkový nálev se bez něj neobejde stejně jako konzervace dalších produktů ze zahrady či farmářských trhů. Některé tradiční octy, jako třeba Bzenecký ocet, obsahují i další látky jako například estragon či karamel, které vůni i chuť vašich domácích nálevů výrazně ovlivní. Ocet však vybírejte obezřetně, přečtěte si několik tipů v užitečném rádci a s chutí se pusťte do svého zavařovacího či nakládacího letního rituálu.

Jablečný ocet

Recepty na pokrmy ze studené kuchyně mají svá specifika. Čerstvé a křupavé ingredience v různých zeleninových salátech potřebují většinou chuťově zvýraznit. Pro tento úkol je nejvhodnější jablečný ocet. Jeho výraznější, ostrá chuť dodá zálivkám patřičný šmrnc a například ke grilovanému masu tak získáte vynikající přílohu. A i v grilovací kuchyňské disciplíně si jablečný ocet najde své místo. Použijte ho na marinády při nakládání masa, především toho vepřového. Odvděčí se vám křehkými sousty a jemnou chutí. Co by to bylo za grilování bez palety různých dresinků? S jablečným octem bude jejich příprava rychlá a efekt dokonalý.

Speciál na saláty s chutí bylinek

Příprava salátů už nemůže být jednodušší. Se speciálním salátovým octem s chutí bylinek můžete v kuchyni doslova čarovat. Přitom kouzlo správného dochucení salátů spočívá ve směsi lihového a vinného octa v kombinaci s vyváženou chutí vybraných bylinek. Zapomeňte na nevydařené experimenty, salátový ocet pouze smíchejte s kvalitním olivovým olejem a špetkou cukru a jedinečnou zálivku můžete ihned servírovat vašim hostům.

Bílý a červený vinný ocet

Oba druhy vinného octa se uplatní především ve studené kuchyni. Receptům z ryb, mořských plodů či středomořské kuchyni bude slušet ocet z bílého vína. Naopak ten z vína červeného je určen spíše do zálivek, omáček nebo domácích majonéz. Inspiraci pro výběr správného druhu najdete v konkrétních tipech.

Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema

Výborně se totiž hodí k finálnímu dochucování pokrmů přímo na talíři. A to díky jemnější lehce nasládlejší chuti než najdete u jiných octů. Můžete jím zakápnout připravené čerstvé ovoce, ozvláštní dezerty a zmrzlinu, nebo jej zkombinujte s různými druhy sýrů.  Balzamikový ocet najdete ve dvou podobách. Originál Balsamico ocet z Modeny dochutí pravé italské rizoto, tradiční italské caprese, zajímavě změní chuť čerstvých jahod, které můžete podávat s čerstvým sýrem. A s octem Balsamico crema s jemnou sladkokyselou chutí v podobě husté krémové polevy finálně dozdobíte dezerty, zmrzliny, nebo také sýry.

Více informací a nápovědu k soutěžní otázce najdete na bzeneckyocet.cz

Zapojte se do soutěže a vyhrajte balíček obsahující 7 Bzeneckých octů!

Soutěž probíhá od 8. do 20. července 2019

Vyhrává 9., 599. a 999. správná odpověď.

Pravidla soutěže najdete zde

Probíhá vyhodnocení soutěže

Soutěž již byla ukončena

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může přinést nové příležitosti pro posílení vašich partnerských vztahů. Pokud jste ve vztahu, očekávejte, že komunikace s partnerem bude jasnější a plná nových vhledů. Single Berani by se měli mít na pozoru, protože kolem se může objevit... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat