REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Křupavá rána s pečivem z Globusu

12.12.2017 | Testování

Stavit se cestou do práce pro čerstvé pečivo v Globusu je ranním rituálem mnoha lidí. Díky redakčnímu testování jsme konečně pochopily proč. A navíc jsme zjistily, jak si letos o Vánocích usnadníme pečení. Cukroví z pekáren v Globusu totiž chutná úplně jako to od babičky.


Celkové hodnocení: 97%

Hodnocení: 62 testerek



Pečivo z pekáren Globus je po právu vyhlášené. Přesvědčily se o tom i naše testerky.

Pečivo kupujeme všichni téměř každý den – většinou ve spěchu cestou z práce, aniž bychom nějak víc přemýšleli o tom, co vlastně vkládáme do košíku. Jenže když pak ochutnáte skutečně kvalitní housky, chleba či rohlíky, napříště si rozmyslíte, kde budete pečivo nakupovat.

Pokud chcete sobě a své rodině dopřát opravdu požitek ze snídaně nebo svačiny, jejichž nedílnou součást tvoří pečivo, pak nakupujte v Globusu. Rohlíky, housky, chleby a další druhy pečiva tu totiž sami pečou! Přesvědčily se o tom na vlastní oči i naše redaktorky Karolína a Lenka.


Chete si osladit čekání na Vánoce? Zkuste skvělé ručně vyráběné Kokosky Globus.

Naše testerky se rozplývaly nejen nad křupavými rohlíky či úžasně voňavým chlebem, ale také nad poctivě vyráběným cukrovím či vánočkami. Ty totiž v pekárně Globus také připravují a usnadňují tak život spoustě žen, jež nemají v předvánočním shonu čas postávat u trouby.

Ostatně my v redakci už máme také jasno. Letos budou sváteční tabuli u většiny z nás zdobit nejen perníčky „zkrášlené“ našimi ratolestmi, ale také cukroví z Globusu.

Čerstvost od rána do večera


Nadýchané housky se ženete v Globusu čerstvé po celou otevírací dobu. Pečivo tu totiž pečou celý den.

„Manžel mé bývalé kolegyně se vždycky cestou do práce stavoval na Černém Mostě v Globusu pro pečivo a ‚něco k tomu‘ na svačinu, protože prý v samoobsluze u nich takhle dobré pečivo neměli. Musím říct, že jsem to vždycky brala jako takový rozmar s tím, že když se chce zdržovat někde cestou do práce, je to jeho věc. No a teď už do toho Globusu jezdím pro pečivo taky,“ směje se Karolína. Sice ho nenakupuje ráno, ale večer cestou z práce, ale výsledek je prý stejný.

„Od našeho testování jsem snad u nás v sámošce nekoupila ani rohlík. Ostatně dostat u nás po šesté večer housku nebo chleba, co by nepřipomínaly kámen, to byl v podstatě nesplnitelný úkol. To v Globusu je pečivo nádherně čerstvé a křupavé od otevření až do zavíračky,“ pochvaluje si.

Sladké tajemství? Vlastní výroba!

Co vlastně za skvělou pověstí a hlavně kvalitou slaného i sladkého pečiva v Globusu stojí? Je to jednoduché – v každém z 15 hypermarketů je v zázemí vlastní pekárna, kde několikrát denně pečivo vyrábějí a pečou. Ostatně právě výrobu pečiva si mohly naše redakční testerky prohlédnout!


Kmínový chléb u nás patří k nejoblíbenějším. A ten z pekárny Globus je prostě dokonalý!

„Překvapilo mě, že se tu všechno peče opravdu poctivě, od základu. Nikdy bych nečekala, že si tu třeba vyrábí i vlastní žitný kvas. Do toho pak není potřeba přidávat žádná zbytečná kypřidla a dochucovadla. Postačí pouze základní ingredience, jako jsou voda, sůl a mouka,“ popisuje Lenka, která při prohlídce pakárny obdivovala především šikovné ruce tamních pekařů a pekařek.


Pečivo se v Globusu peče pěkně od začátku, ze surovin od českých a moravských dodavatelů. Takové jsou i vánoční stromek nebo hvězda s ovocnou náplní.

„A co je mi obzvláště sympatické, zakládají si zde na kvalitě lokálních ingrediencí. Mouku, ale i další ingredience, jako jsou například mák, tvaroh či smetana, berou jen od osvědčených českých a moravských dodavatelů,“ pochvaluje si Lenka s tím, že všechna pekařství v každém z 15 hypermarketů Globus reflektují i lokální speciality – například v jižních Čechách můžete ochutnat tradiční zelné placky, na severní Moravě podmáslový chléb a v Pardubickém kraji zejména makové produkty.

Vánoce: Napečeno bez práce

Do širokého pekařského sortimentu patří i koláčky, šátečky, koblihy a mnoho dalšího. Vše se přímo na místě zadělává od těsta, pekaři je poté rozkrájí, plní a tvarují. Vše ručně. Součástí pekáren Globus je také cukrářská výroba, která denně přispívá do nabídky až 50 druhy nejrůznějších zákusků – dle aktuální nabídky jednotlivých hypermarketů.


Ručně pletená, plná másla, s poctivou porcí rozinek. Taková je Máslová vánočka de luxe, doplněná pekaři z Globusu o citrusové tóny.

Pečení je teď před vánočními svátky nejspíš tématem číslo jedna v mnoha rodinách. Jak ubývá volného času, který navíc chceme strávit spíše s rodinou než u trouby, stoupá poptávka po kvalitním českém cukroví, jež za nás upečou profesionálové. A to ti z pekáren v Globusu opravdu dovedou!

„Pečou tu nejen tradiční cukroví tak, jak ho známe od babiček, ale také úžasnou vánočku, štolu a další vánoční pečivo. Já mám letos Vánoce prostě vyřešené,“ usmívá se Karolína.

Jak to v pekárně Globus vlastně vypadá, se můžete podívat na následujícím videu, na kterém Lenku s Karolínou pekárnou v Globusu v pražských Čakovicích provádí přímo vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus.

Hledáte kvalitní řeznictví? Už jste ho našli


Také u vás na vánoční stůl patří vinná klobása? Ta z řeznictví Globus vás rozhodně nezklame!

Ostatně všechny hypermarkety Globus se nechlubí jen vlastními pekárnami, ale také vlastním řeznictvím. I ta jsou  součástí zázemí všech 15 hypermarketů. A jejich zkušení řezníci zpracovávají lokální suroviny a kvalitní produkty. Vlastnoručně a několikrát denně.

Pokud se tedy u vás Vánoce nesou spíše v duchu slaného hodování, pak v řeznictví v Globusu nemůžete udělat chybu. Například jejich ručně vyráběná vinná klobása je po právu vyhlášená.

Klady: 

  • Vlastní pekárna v každém hypermarketu Globus
  • Pečivo čerstvé po celou dobu otevírací doby
  • Kvalitní lokální ingredience
  • Ingredience od osvědčených českých a moravských dodavatelů
  • Lokální speciality 
  • Cukrářská výroba

Zápory:  

  • Žádné :) 


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Vaše pověstná houževnatost vám málokdy dovolí sejít z cesty, kterou jste sami pro sebe vymysleli a jíž jste odhodláni se držet. Jenže tento týden se vám takováto strategie nemusí právě vyplatit... Vaše okolí vás spíš bude mít tendenci vnímat jako tvrdohlavého člověka, který není přístupný argumentům či názorům jiných. Sami víte, že tak to není, ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:55
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:32

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat