Bolavému dětskému bříšku uleví i bylinky

31.03.2017 | Testování

Zná to skoro každá maminka – miminko usedavě pláče, je neklidné, ne a ne se utišit, všelijak se kroutí, kope a v obličejíčku je celé rudé. Koliky jsou u malých dětí poměrně časté, více na ně trpí chlapečci než holčičky. Jak děťátku pomoci?

Za bolavým bříškem stojí většinou prdíky, tedy plynatost. Jak s nimi zatočit a dopřát miminku (a vlastně i sobě) zasloužený klid a úsměv na rtech?

Bříško v teple

Naše maminky a babičky obvykle vzaly čistou plínku a u kamen či s pomocí žehličky ji lehce nahřály. Pak ji přiložily miminku na bříško. Teplo pomůže od bolesti a nepříjemných křečí.

Cvičení pro nožičky

Sami můžete pozorovat, jak děťátko, jehož trápí prdíky, kope a kroutí nožičkama. Tak mu ten „tělocvik“ usnadněte! Jemně a pomalu mu nožky pokrčujte směrem k bříšku a pak zase uvolňujte. Usnadníte tím ochod plynů.

Jemná masáž

Ztvrdlé a nafouklé bříško můžete miminku zkusit i masírovat. Namažte si ruku olejíčkem (nejlépe dětským) a přejíždějte s ní po bříšku v jemných kroužcích po směru hodinových ručiček.

Pomoc z přírody

Začněte u svého talíře

Bylinný přípravek GAS

GAS obsahuje bylinné výtažky, které vašemu miminku účinně uleví a nikterak nezatíží jeho malý organismus. Mimo jiné v něm najdete:
* suchý výtažek z fenyklu obecného
* suchý výtažek z heřmánku pravého
* suchý výtažek z plodu kmínu kořenného
* éterický olej z máty peprné
* éterický olej z fenyklu obecného

Pokud miminko kojíte, pak můžete plynatost u svého děťátka výrazně ovlivnit i tím, co si nakládáte na talíř. Vyhněte se nadýmavým potravinám, jako jsou luštěniny, některé druhy zeleniny či ovoce nebo potraviny s chemickými konzervanty, jež mohou být pro zažívací trakt (nejen) nejmenších dětí pořádně problematickým „soustem“. Především zpočátku si budete muset jídelníček hodně hlídat, postupem času dojde k posílení střev vašeho miminka a prdíky ho nebudou trápit tak často (obvykle se udává věk okolo 4 měsíců, ale je to individuální – některé děti trpí nadýmáním jen zřídka, jiné se s ním potýkají ještě okolo jednoho roku.

Do své stravy zkuste zařadit potraviny s probiotiky. Skvělým prostředkem je pro kojící maminky také fenykl. Ten ulevuje od nadýmání obecně a prospěšné látky z něho předá maminka svému dítěti prostřednictvím mléka. Nejlepší je fenyklový čaj, který seženete v lékárně, ale i většině drogerií či supermarketů.

Kapičky po ruce

Může se ale stát, že i když se budete stravovat podle všech pravidel, vaše miminko bude bříško stejně zlobit. Masáž ani teplý obklad nezabírá, fenyklu jste vypila litry a už nevíte, jak dítku ulevit? Pak se vyplatí mít po ruce speciální kapky. Většina z nás nechce miminko krmit hned od mala chemií a raději sahá po bylinných přípravcích.

Takovým jsou i kapky GAS od společnosti Brainway, které měly možnost vyzkoušet naše testerky, respektive jejich děti. Jak na bříška zabírají?

Hodnotím je superkladně. Jsou bylinkové, takže vím, že dcerce nepodávám nic špatného. Ale co je hlavní, opravdu zabírají. Máme z lékárny odzkoušeno několik přípravků, ale tenhle patří mezi nejlepší z nich,“ rozplývala se testerka Hanyna.

A rozhodně nebyla sama. Právě rychlost účinku kapek GAS a skutečnost, že se jedná o přírodní produkt, ocenily prakticky všechny testerky. „Na kapičkách GAS musím ocenit hlavně rychlost, s jakou zabírají a dětem se pak uleví. A taky jejich přírodní složení – snažím se u dětí co nejvíc vynechávat chemii, takže bylinky jsou za mě velkým plus,“ neskrývala nadšení další z vybraných maminek-testerek Monik76.

„Oceňuji snadné dávkování pomocí pipety. Již jsem doporučila několika maminkám,“ poukázala testerka vondr.v na praktičnost balení a především aplikace kapek GAS. Zapravdu jí ostatně dala i uživatelka Olii22: „Balení je dost velké, vydrží celkem dlouho, obal také zaujme. Pipetka na lahvičce je příjemným bonusem.“

„Vyzkoušeli jsme spoustu kapek, ale tyhle nám začaly opravdu fungovat,“ shrnula na konec testerka papunkova.

Máte s přípravkem GAS také zkušenosti? Podělte se o ně i s ostatními čtenářkami! Své hodnoceí můžete přidat ZDE.

 

Klady: 

  • praktické balení
  • rychle účinkuje
  • bez zbytečné chemie
  • snadné dávkování pomocí pipety

Zápory: 

  • hůře dostupné

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat