Dokonale čisté prostředí bez námahy. Jak si usnadnit úklid?

10.05.2017 | Testování

Ačkoli velký jarní úklid má většina z nás zdárně za sebou, neznamená to – bohužel –, že bychom měli zas na půl roku od všeho smýčení pauzu. Základní domácí práce musíme dělat průběžně. Není divu, že nejsou nijak oblíbené, když nám kradou tolik času, který bychom mohli věnovat příjemnějším věcem!

I po onom zmíněném jarním úklidu nás čeká spousta práce. Jaro je totiž obdobím plným pylu a prachu, takže v některých domácnostech jedou čisticí prostředky a nejrůznější pomocníci naplno.


Kýchám, kýcháš, kýcháme

Ačkoli odborníci na alergii doporučují v sezóně pylů především nevycházet z bytu, neznamená to, že bychom byli za zavřenými dveřmi zcela v bezpečí. Kdepak! S každým otevřeným oknem nalétá do bytu množství pyl i prachu, navíc co si budeme namlouvat – v kobercích nebo čalouněném nábytku s námi domácnost sdílí také nespočet nejrůznějších roztočů, kteří k alergickým projevům u řady lidí přispívají.

Není divu, že jaro bývá takovým zátěžovým obdobím především pro naše vysavače, které se hlavně v domácnostech alergiků či astmatiků prakticky nezastaví. Jenže ani ty často nedokáží zaručit bezprašné prostředí. Často totiž tradiční vysavače zachytávají nečistoty do papírových či textilních sáčků nebo zásobníku, které nemusejí vždy prach pevně „uzamknout“ a dále ho i přes filtry distribuují zpět do prostředí. Není divu, že i poté, co strávíme úklidem celé odpoledne, polovina domácnosti pořád kýchá a dusí se kvůli alergii. Co s tím?

Technologie ve službách zdraví


Nepřekonatelný vodní vysavač Vivenso měl úspěch i u našich testerek!

Logicky se nabízí, že by se domácnosti s alergiky (ale nejen ony – také lidé, kteří touží po dokonale čistém bytě) měly zaměřit na pořízení opravdu efektivního vysavače. Takovým, který veškeré nečistoty i prach bezpečně uzamkne, je vodní vysavač Vivenso. Umí toho ale daleko více! Osvěží a vyčistí vzduch, díky dvojímu chodu zvládne například vyčistit odpady, speciální nástavec pomůže odstranit prach z poliček, vytřít podlahy… O účinnosti vodního vysavače Vivenso se ostatně mohly přesvědčit i naše testerky. Jak byly spokojené?

„Žádný prach neunikne, nedostane se díky vodě zpátky do prostředí, navíc oceňuji i to, že člověk necítí žádný ‚vysavačový pach‘. Byl sice trochu šok vidět, kolik prachu jsme v bytě i přes opravdu časté vysávání měli – ve vodě je prostě vidět líp než v sáčku klasického vysavače, ale potěšilo mě, že čím častěji jsme vysávali, tím čistší voda byla,“ napsala testerka lenka.nova76. „Práce s vysavačem je snadná a díky tomu, že vysavač pochytá nečistoty do vody, ani nepráší. To je pro mne jako alergika velké plus,“ vyzdvihla MilenaM.

„Měla jsem možnost vysavač testovat a po úvaze jsem se rozhodla si ho odkoupit. Jsem nadšená jeho účinností, máme kočku a chlupy z ní jsou pořád a všude. Nyní bych řekla, že se tolik prachu prostě netvoří. Vysáváme často, ale nejvíc si užíváme čističky vzduchu, vůně v bytě vydrží opravdu několik hodin a je příjemné klima. Další důvod ke koupi byl nástavec na prach, vysaje rámečky, TV, PC, stínidla od lampy jsou jako nová, obrazy…prostě všechno,“ ohodnotila Monca123. Její slova potvrdila i testerka Pistalinda: „I my se řadíme mezi ty, kteří si ho po 14 dnech odkoupili. Důvodem je, že je nejen kvalitním pomocníkem při úklidu, ale také se nám velmi osvědčil jako osvěžovač a čistič vzduchu. A nejvíc se těším, až ho v létě otestujeme s kostkami ledu jako klimatizací v horkých dnech...“

Právě čištění vzduchu si testerky velmi pochvalovaly. „Vůbec jako čistička vzduchu je vysavač úžasný – jestli máte doma alergika nebo astmatika, doporučuju. Zkusili jsme Vivenso i na čalounění sedačky a křesel a taky velká spokojenost. Takže jsme se nakonec rozhodli že už se ho nevzdáme a odkoupili ho, protože lepšího pomocníka na úklid rozhodně nemáme,“ svěřila se Valeria.k.

Všechna hodnocení našich testerek a čtenářek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat