Společenské hry nemusí jen bavit. Pomohou i s vývojem mozku

20.07.2017 | Testování

Milují vaše děti nejrůznější společenské hry nebo přemýšlíte, že byste jim svět deskových a dalších her představili? Pak vězte, že je to jedině dobře. Společenské hry totiž děti nejen spolehlivě zabaví, ale většina z nich také rozvíjí řadu jejich schopností a dovedností.

Hry rozvíjejí nejen motorické dovednosti, ale také kreativitu, logiku, paměť nebo společenské dovednosti či komunikační schopnosti.

Jak vybrat tu pravou

Nejprve je samozřejmě nutné přizpůsobit výběr hry věku dítěte. Není od věci řídit se doporučenou věkovou hranicí, kterou výrobci her uvádějí na obale.


Porhloubení logického myšlení či zlepšení jemné motoriky. A především spoustu zábavy! To vše nabízí hra Dr. Heuréka.

Pro menší děti raději nevolte příliš časově náročné hry – nemusely by tak dlouho udržet pozornost. Při výběru také neopomínejte doporučený počet hráčů. Jestliže jste doma většinou ve čtyřech, hru pro šest lidí příliš neoceníte.

Hru také kupujte podle schopností a dovedností dítěte, případně podle dovedností, jež potřebuje zlepšit. Například máte-li pocit, že by si váš potomek měl procvičit jemnou motoriku, vyberte hru, která tuto možnost nabízí – nicméně to nepřežeňte. Pokud bude dítě frustrované z toho, že mu hra nepůjde, přestane ho brzy bavit.

Rovněž se při výběru zaměřte na zájmy, které vaše dítě projevuje. Na trhu najdete hry zaměřené například na pohádky, přírodu apod.

Zábava pro celou rodinu

Pokud hledáte hru, která spolehlivě zabaví všechny členy domácnosti, pomůže rozvíjet logické myšlení vašich dítek a jejich jemnou motoriku, sáhněte po hře Dr. Heuréka. Pravidla jsou jednoduchá. Každý hráč se ujme role jednoho z vědeckých učedníků doktora Heuréky a předhání se s ostatními ve správném provedení vhodné kombinace plastových kuliček tak, jak určí aktuální karta výzvy. Aby toho dosáhli, musí hráči přemisťovat kuličky z jedné zkumavky do druhé, aniž by se jich dotkli rukou nebo jim kuličky vypadly ze zkumavek. První hráč, který nasbírá 5 bodů (5 karet výzvy), vítězí. A právě tuto hru mělo možnost vyzkoušet 10 našich testerek. Jak se jim a jejich ratolestem Dr. Heuréka osvědčil?


Děti našich testerek měly jasno - hra Dr. Heuréka je prostě baví!

„Testování jsem si nechala na víkend, kdy dorazily všechna 4 vnoučata na prázdniny. Hra se jim moc líbila a od té chvíle hrají každý den. Nejmladší jsou 4 roky a mimo to, že jí občas kulička upadne, ji v pohodě také zvládá. Hra je krásně barevná, jednoduchá na pochopení a je u ní spousta zábavy. Čím víc hrají, tím jsou rychlejší. Určitě doporučuju!“ neskrývala nadšení testerka KvetaTa.

„Dcera je ze hry nadšená, a už když ji uviděla v reklamě, přála si ji. Je to hra, u které pobaví celá rodina. V dětech se rozvíjí logické myšlení, hravost a soutěživost. I dospělí se ale určitě pobaví,“ přidala se Lendy123.

„Hra Dr. Heuréka je jednoduchá a snadná na pochopení. Na krabici se píše, že hra je vhodná pro děti od 6 let věku. Myslím, že by ji klidně mohly hrát i menší děti. Barevné kuličky lze snadno nahradit kulatými barevnými žvýkačkami nebo bonbóny, kdyby se někdo bál toho, že dítě plastovou kuličku spolkne nebo když se kuličky poztrácí. Kuličky jsou ale dost velké, takže myslím, že spolknutí nehrozí,“ napsala testerka Zdeni20.

„Nejlepší na hře je, že ji nemusíte hrát dvě až tři hodiny, abyste se dobrali nějakého výsledku. Je to rychlá, zábavná hra zaměřená na motoriku. Dceru to zatím chytlo tak, že každý den musíme hrát alespoň tři hry. Doporučuji,“ uzavřela testerka Kamila.Kalašová.

Hodnocení všech testerek i ostatních uživatelek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat