Prostreno.cz

Arašídová pomazánka nepatří jen na chleba. Zničí třeba pach při smažení

Patříte mezi milovníky arašídové pomazánky a nikdy vám doma nechybí? Tak to je jedině dobře. Arašídová pomazánka nepatří jen na chleba či toust, ale ve vaší domácnosti dokáže i mnohem víc, než si myslíte.

Tradiční použití arašídové pomazánky, vám může přijít poněkud nudné, ale tyhle triky se v domácnosti určitě neztratí.

Odstraní žvýkačku z vlasů

Příště, až vám přijde dítko ze školy s tímto problémem, nemusíte mu hned vyhrožovat návštěvou kadeřnictví a krátkým sestřihem. Než přistoupíte k radikálnímu řešení, vyzkoušejte tenhle malý arašídový zázrak. Na žvýkačku a slepené vlásky naneste trochu arašídové pomazánky a mněte mezi prsty, dokud se žvýkačka neuvolní, zbytky žvýkačky snadno vyčešete jednořadovým hřebenem. Dítko sice bude vonět po arašídech, ale je to pořád to nejmenší zlo.

Nezbedná samolepka

Koupili jste si nový předmět, a jak jinak – je olepen velkou cenovkou či čárovým kódem. Než přistoupíte k drhnutí, vyzkoušejte tenhle malý trik. Samotný papír jde většinou strhnout dobře, ale pod ním vám zůstane vrstva lepidla, s kterým už je to horší. Na zbylé lepidlo naneste trochu arašídové pomazánky a pár minut třete, dokud lepidlo a zbytky papíru nezmizí.

Zkrotí pach při smažení

Během smažení například ryb, vzniká v kuchyni i nepříjemný rybí odér, a zrovna když čekáte návštěvu, to není nic příjemného. Příště až se dáte do smažení, něčeho méně „voňavého“ přidejte na pánvičku i malý kousek arašídového másla, pohltí pachuť a celá kuchyň bude příjemně vonět po oříšcích.

Chytrá návnada

S blížícím se podzimem se k našemu obydlí, do garáží či sklepů stahují i otravné myšky. Pokud chcete předejít zničení uložených věcí, je čas nastražit pár pastiček. Mezi nejvhodnější návnady, patří právě arašídová pomazánka – no řekněte sami, kdo by jí odolal?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat