Prostreno.cz

Šetřete čas i při uklízení

09.01.2024 | Tipy a triky

Vychytávek a triků pro snadnější a rychlejší úklid není nikdy dost. Psí chlupy, umaštěná trouba nebo klasický domácí nepořádek? Budete koukat, co na toto všechno platí!

Moderní technologie mohou značně usnadnit úklid a šetřit čas, což ocení zejména ty z nás, kteří žijí v permanentním nedostatku času. Bez ohledu na to, zda se jedná o rychlou úklidovou akci nebo hloubkový úklid, jsou k dispozici různé vychytávky a nástroje, které úklid pokoje zvládnou za vás. Chtěli jsme pro vás připravit několik tipů a triků, jak úklid zvládnout rychle a efektivně. Cílem těchto úklidových tipů je pomoci vám dosáhnout čistého a pohodlného prostředí s co nejmenší námahou a v co nejkratším čase. Doufáme, že se vám tyto tipy budou líbit a že je vyzkoušíte při svém dalším úklidu.

Rukavice místo vysávání

Srst čtyřnohých mazlíčků, k tomu vlasy v koberci a věčně ucpaný vysavač. Taky vás to dohání k šílenství? Gumové rukavice jsou ideálním nástrojem pro jejich odstranění z koberců a polštářů. Stačí je navléci a projet po koberci nebo polštáři a chomáče se nalepí přímo na gumu.

Žlutý citrusový pomocník 

Citron je fantastickům pomocným prostředkem v úklidu. Nejenže je přírodní a ekologický, ale také efektivně odstraňuje skvrny a otisky prstů z chromových spotřebičůhu pokulhává. Je na nich vidět každý otisk prstu, skvrna i kapka. Stačí plochy potřít jednou polovinou citrounu a nebude po nich ani vidu. Pokud máte jedlou sodu a ocet, můžete si připravit univerzální čistič. Vznikne pasta, která po chvilce působení zničí pozůstatky všech večeří za poslední dobu.

Šumivý nápoj nejen k pití

Starý dobrý šumák. Prášek se rozpustí ve vodě a uhasí žízeň. Věděli jste, že když ho nasypete do nálevky myčky nádobí a spustíte prázdný cyklus, obsažené kyseliny dokonale pročistí její útroby? Hádáme, že teď už vás chuť na něj navždy přejde. Můžete ho využít i při úklidu toalety.

Čistý ventilátor

Nepoužívaný povlak na polštář navlékněte na každou lopatku a jemně setřete. Nečistoty se budou shromažďovat na dně „pytle“. Rychlejší možnost asi neexistuje!

Jiné využití ponožky

Ponožka namísto prachovky vám pomůže rychle a snadno vyčistit žaluzie. Navlékněte si ponožku na ruku a vrhněte se na čištění. Zvládnete obě strany zároveň a dostanete se i do krajů, což vám běžný hadřík neumožní.

Co lepí, to uklízí

A nakonec, lepivý váleček - ten, kterým odstraňujete chlupy a prach z oblečení - může být také skvělým pomocníkem při čištění lamp a svítidel. Po pár pohybech budou opět čistá a bez prachu.

Nezapomeňte, že čistý domov je základem pro zdravý život! Vždy je dobré mít po ruce několik tipů a triků, jak udržovat svůj domov čistý a uklizený. Tak do toho!

Zdroj: názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat