Partnerským vztahům nejvíce škodí naši rodiče

26.07.2017 | Vztahy

Ačkoli rodiče chtějí pro své děti jen to nejlepší, jsou to často oni, kdo stojí za rozpad vztahu svého vlastního dítěte. A ani jedna ze stran si to přitom nemusí uvědomovat.

Jak vlastně rodiče vašim vztahům škodí?

Nějak si neuvědomují, že už nejste děti

Dokud jste neměla vlastní rodinu, byli rodiče vašimi přirozenými a hlavními rádci – zkrátka onou jistotou, k níž jste se mohla upřít a obrátit se na ni v nouzi. Jenže teď už jste v jiné situaci a je třeba, aby rodiče pochopili, že nyní jsou všechna rozhodnutí na vás a vašem partnerovi. Jistě, oni i nadále mohou přispět radou, ale pouze pokud je o to požádáte. Jinak totiž hrozí, že budete i nadále žít život svých rodičů a svého dětství – a to není pro partnerství dobrá cesta…

Jsou neustále přítomni

Jistě, je velmi důležité, abyste si byla blízká se svými rodiči. O tom nikdo ani na chvíli nepochybuje. Ale aby chodili každý víkend na návštěvu, přes týden občas zaskočili na kávu apod., to už je trochu moc. Stále jsou součástí vašeho života, ale vy už budujete jeho další kapitolu – s partnerem a dětmi. Tuto skutečnost se musejí naučit respektovat.

Nebyli pro vás dobrým příkladem

Možná si z dětství nenesete příliš dobrý příklad toho, jak má rodina fungovat. Byla jste svědkem neustálých hádek, výbuchů vzteku, možná i násilí… Ačkoli vy víte, že takto by vztah fungovat neměl, vaše podvědomí pracuje dál. O ideálním vztahu máte představu díky filmům, knihám nebo známým, ale na vlastní kůži jste ho nezažila. Nepříjemné zážitky nicméně můžete překonat. Uvědoměním si, že divoké hádky nefungovaly u vašich rodičů – a tak nebudou fungovat ani u vás.

Nerespektují vás jako rodiče

O výchově mají rodiče své představy, vy zase jiné. Jenže ne každá babička a každý dědeček je připraven je respektovat. Zatímco vy s manželem nechcete, aby děti trávily volný čas u tabletu či televize, ale naopak pořadujete, aby se neládovaly sladkostmi a pomáhaly v domácnosti, u prarodičů je najednou všechno naopak. Jistě, je skoro povinností babiček a dědečků vnoučata rozmazlovat, ale jsou pravidla, která by se měla respektovat. Lásku jim mohou projevit i jinak, než porušováním vašich zákazů. A protože jsou děti a výchova jedním z vůbec nejčastějších důvodů hádek mezi partnery, mohou vám vaši rodiče svými „záškodnickými akcemi“ vztah nepěkně poškodit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat