Tento týden se manželé hádají nejčastěji. Kolik jich podá žádost o rozvod?

31.12.2015 | Vztahy

Veselé Vánoce jsou za námi. A nastalo nejhorší období roku vzhledem na rodinné a partnerské hádky. Lidé bilancují, neboť se kvapem blíží konec roku, a přemýšlejí, co se svým životem učiní v roce novém. Jejich uvažování přitom silně ovlivňují sváteční zážitky. Hádky, neshody, stres, špatné dárky a další nedorozumění. V neděli 27. prosince se tak pohádalo nejvíce dvojic a mnozí ze stálých partnerů se rozhodli rozejít či rozvést.

Ačkoli to neoznámí protějšku hned, jejich rozhodnutí dozrálo a po Novém roce opět budou rozvodové právní kanceláře zažívat nával a soudy dostávat maximum žádostí o ukončení manželství. Tohle je dlouhodobý trend, který zatím žádný z předchozích let nezvrátil.

Zvýšený stres zažívali v neděli 27. prosince také ti, kdo se musejí před Silvestrem vrátit do zaměstnání či cestují z vánočních oslav u příbuzných. To vše působí na psychiku negativně, neboť člověku připomíná, že se opět blíží období dlouhých zimních nocí, chladného počasí, splácení půjček a pracovních nepříjemností. Zkrátka do jara daleko a žádné velké potěšení na obzoru.

Důvody k hádkám jsou podle průzkumu britské společnosti Kwik Fit především neshody týkající se ohledně příbuzných, následují hádky kvůli nevhodnému chování a také výčitky, že někdo musel o svátcích pracovat více a méně si odpočal. Nepořádek a chaos jsou také zdrojem konfliktů. K tomu se dostavují výčitky z přejídání, utrácení za svátky a rok plný povinností před nosem. Finanční trable, obezita a neshody ve vztahu jsou nejčastějšími spouštěči povánočních depresí.

Vánoce jsou samozřejmě nejúžasnějším časem roku, ale nikoho nepřekvapuje, že nálada může občas vyvřít už v autě na cestě od příbuzných a rodiny, protože lidé nejsou zvyklí trávit tolik dní se svými blízkými,“ vysvětluje mluvčí společnosti Kwik Fit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat