Spolubydlení má stejné výhody jako manželství!

29.12.2015 | Vztahy

Tradicionalisté s hořkostí sledující zvyšující se rozvodovost a klesající počet svateb dostanou další nemilou zprávu. Manželství je vlastně zbytečné, odmyslíme si jeho právní výhody ve společnosti. S ohledem na psychické zdraví dvojice nemá žádný větší význam než pouhé soužití na hromádce. Tato forma života je přitom dnes stále běžnější.

V minulosti patřila k naprosto menšinové záležitosti, dnes naopak přibývá dvojic, které spolu tvoří domácnost a věrný vztah bez pověření úřadů. A vědci z Ohia tvrdí, že jsou na tom naprosto stejně dobře jako manželé. Pokud se na to podíváme z hlediska emočního a psychického zdraví partnerů.

Autorky výzkumu Sara Mernitzová a Claire Kampová Dushová z Ohio State University sledovaly téměř dvacet let tisíce mladých Američanů. S výzkumem začaly v roce 1997 a všímaly si také toho, jak se mění psychické zdraví těchto osob po přechodu od spolubydlení k plnému manželství.

„Máme dnes mnohem vyvinutější statistické metody, které nám umožňují sledovat pečlivě to, jak se změní stav jedince, když po letech života na hromádce vstoupí do manželství… Přechod od soužití na hromádce k manželství ale nemá žádné další výhody pro emoční a psychické zdraví člověka,“ tvrdí Mernitzová na stránkách deníku Washington Post.

Nicméně slabý rozdíl pozorovala u mužů. Ti totiž většinou berou soužití či život na hromádce jako test před svatbou. U nich po vstupu do manželství přeci jen došlo k mírnému zlepšení emočního a psychického stavu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat