Chcete být šťastní? Pak si těchto 6 myšlenek nepouštějte k tělu!

16.12.2015 | Vztahy

Štěstí je stav mysli. A to doslova. Jinak by například lidé, kteří čelí jedné ráně osudu za druhou, nemohli být nikdy šťastní. A přitom oni jsou. Jak to?

Šťastní můžeme být (i přes rány, jež nám život přichystá) všichni. Začít můžeme třeba tím, že už si k tělu (a hlavně do hlavy) nikdy nepustíme následující myšlenky.

1. „Jsem tak osamělá/osamělý!“

Nejste. Každý má ve svém okolí někoho, komu na něm záleží. Každý!

2. „Mám tak hroznou postavu!“

Hroznou jak? Že by vás nevyfotili na obal módního časopisu? Že se nevejdete do džín velikosti 40? Že máte malá prsa? Nemáte vypracované břicho? Raději se soustřeďte na to, čím vás příroda obdarovala. A navíc se spoustě lidí líbíte, spousta lidí vám závidí. Třeba krásné oči, dokonale tvarovaná lýtka, elegantní ruce. Je toho spousta!

3. „Mě stejně nikdo nebude mít rád...“

Problém bude spíš v tom, že sami sebe tak nemáte rádi, že jste si namluvili, že k vám tak přistupuje i vaše okolí. A proto nevidíte, kolika lidem na vás záleží, a možná jste i přehlídli někoho, kdo chtěl být ve vašem životě něčím víc. Prostě jste mu nevěřili a nedali mu šanci. V první řadě se naučte mít rádi sebe sama. Uvidíte, jaká je to změna!

4. „Mně se nikdy nic hezkého nepřihodí, to není fér!“

To je trochu rouhání. Jaké hezké věci byste chtěli, aby se vám přihodily? Copak nejste zdraví, nemáte práci, zdravou a milující rodinu? To je vám málo? Život vám toho nabízí spoustu, je v něm mnoho dobrého. Jen se musíte rozhlédnout.

5. „Když já nemám peníze...“

Ano, finanční problémy patří dnes k jedněm z nejvážnějších a jsou jedním z největších stresorů vůbec. Ale na druhé straně nejsou neřešitelné! Namísto sebelítosti se snažte najít pro svou situaci řešení. Jsou jich spousty, nebojte se požádat o pomoc!

6. „Vůbec nevím, kam se můj život ubírá...“

No a? Přestaňte se něčím takovým neustále zaobírat a trápit! Však si svůj směr brzy najdete. Prostě následujte svůj instinkt a chytejte se příležitostí, jež se vám postaví do cesty. Nečekejte, že vás pořád někdo bude vodit za ručičku, vezměte svůj život do vlastních rukou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat