Rozvedete se? Tón hlasu vás odhalí i roky dopředu!

02.12.2015 | Vztahy

I když můžeme mást druhé obsahem svých výpovědí, něco takového jako tón hlasu většinou řídí podvědomí tak silně, že z něj lze předpovědět mnohé. Třeba to, zda jsou vztah či manželství ohroženy rozchodem. Kalifornští vědci zjistili, že dokážou pomocí přístrojů odhalit z tónu hlasu, zda partneři spolu vydrží, nebo jejich vztah brzy skončí.

„Pokud partneři hovoří společně a my jejich hlas analyzujeme pomocí počítače, který pracuje dle speciálního algoritmu, pak šanci na úspěch jejich vztahu či riziko rozchodu odhalíme s přesností devětasedmdesát procent,“ tvrdí doktor Shrikanth Narayanan z University of Southern California.

Nestojí to na studiu vašich emocí. Opírá se to o studium vlivu toho, co váš partner říká na vaše emoce,“ dodává Narayanan.

„Co říkáte, není jediná věc, na níž záleží. Velmi důležité je, jak to říkáte. Náš výzkum potvrzuje, že se v tom odráží kvalita vztahu,“ tvrdí doktor Md Nasir, další z autorů studie.

Kalifornští vědci nahrávali stovky párů v průběhu pěti let. Některé z nich vydržely a jiné naopak skončily. Analýzou těchto faktů a rozborem hlasu pak získali algoritmus, podle něhož je možné předpovědět, zda vztah vydrží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat