Kdo je nejvíc osamělý? Ženatý muž!

19.11.2015 | Vztahy

Muži páchají sebevraždu třikrát častěji než ženy. A proč tomu tak je, možná odhaluje také průzkum nadace Movember Foundation. Z něho vyplývá, že muži středního věku žijící v manželství nemají velmi často nikoho, na koho by se mohli obrátit v těžké životní krizi. Tedy blízkého kamaráda, jemuž by se mohli svěřit a o něj opřít ve chvíli, kdy jim je nejhůře.

„Být ženatý nebo ve středním věku výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že muži nebudou mít nikoho (krom svého protějšku, když jsou ženatí), na koho by se mohli obrátit v krizi. Tato smutná statistika odráží strmě rostoucí míru sebevražd mezi muži,“ tvrdí autoři výzkumu z Movember Foundation.

Muži páchají sebevraždu třikrát častěji než ženy. A podle britské společnosti Calm na sebevraždu někdy v životě pomysleli čtyři z deseti mužů.

Muži neumějí mluvit o svých problémech s jedinci stejného pohlaví. „Nepamatuji se, že bych se o svých pocitech někdy bavil s otcem nebo bratry,“ uvádějí velmi často na vysvětlenou.

„Jednou z věcí, kterou pozorujeme, je, že muži neumějí začít nové přátelství rychle. Ženy docela bez problémů přijdou a vytvoří si nové přátelství tím, že řeknou: ‚Hele, nechceš jít po práci na víno nebo na film příští úterý?‘ Pro muže je to společensky nepřijatelné,“ vysvětluje Sarah Coghlanová z organizace UK.

Ačkoli muži velmi profitují z manželství právě proto, že jim poskytuje emoční zázemí, většina stejně potřebuje blízké vztahy s vrstevníky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat