10 životních lekcí, které nás v žádné škole nenaučí

Život je lekce sama o sobě. Na to, abychom si ho uměli pořádně užít, musíme se naučit snášet s pokorou i ty těžší chvíle.

Věřit v sebe sama

Vše, co děláme a jak to děláme, je odrazem našeho vnitřního sebevědomí a jistoty. Věřit v sám sebe, své schopnosti či dovednosti a nenechat se odradit neúspěchem nedokáže každý.

Být proaktivní, ne reaktivní

Úspěch nikomu nespadne znebe. Čekat na výzvy a reagovat na ně se nikdy nevyrovná vlastní aktivitě. Pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte pro to něco udělat. Člověk s přidanou hodnotou má vždy na víc než pasivní šedý průměr.

Každé naše selhání je hnacím motorem být lepší

Člověk se učí z vlastních chyb. Vlastní selhání by nemělo být spouštěčem sebeužírání a topení se v slzách. Z těchto chyb bychom si měli vzít ponaučení a dělat věci v budoucnu jinak.

Zaujmout postoj vůči svému životu, ne ve srovnání s jinými

Nikdy se nesrovnávejte s jinými. Jejich život vidíte jen zvenčí a někdy nemusí být stejný jako v jejich soukromí. Vnímejte hodnotu svého života, svého já a lidi kolem berte jen jako motivaci.

Nezabývat se tím, co si myslí ostatní

Člověk se někdy rozhoduje na základě toho, co si pomyslí ostatní. Tento zlozvyk bychom se měli rychle odnaučit a zapomenout na předsudky tohoto typu. Nejdůležitější je to, co cítíte uvnitř vy sami.

Život je příliš krátký na to, abychom ho promarnili nenávistí

Nenávist, závist a osočování vás šťastnějšími neučiní, ale naopak prohloubí ve vás věčnou nespokojenost. Nic není horší než živit v sobě negativní emoce a nic neudělat pro svůj lepší, spokojenější život.

Nenechávat staré hříchy na snídani

Nedořešené hádky či nedorozumění nosíme v sobě, dokud se nevyřeší. Samo se to však neděje. Umět odpouštět by mělo být samozřejmostí. Pokud však jednou odpustíte, nevytahujte tuto věc dokola na stůl.

Největší bolest vyléčí jen čas

Léků proti bolesti, kterou nám život často způsobí, je několik. Většinou však našemu tělu nepomáhají, ale spíše škodí. Čas je nejlepším lékem i na ty nejsilnější bolesti v životě.

Pomoc bez toho, abyste ji očekávali zpětně

Dobrý skutek by se měl dělat spontánně a ne jen tehdy, když se vám něco špatného přihodilo a vy to potřebujete odčinit, aby vás nepronásledovaly výčitky. Přestože karma nikdy nespí, neměli byste hned očekávat, že za svou pomoc jinému se vám už brzy změní život k lepšímu.

Když se dva milují, neměli by to skrývat

Polibek, objetí zda milá slova byste neměli skrývat ani před svými dětmi. V dnešní době by to mělo být právě naopak, měly by cítit, že jejich rodiče se mají rádi, a vytvářet tím rodinnou harmonii.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat