3 tajemství šťastných vztahů: Tohle vážně funguje!

19.02.2016 | Vztahy

Jednoduchá řešení na složitost lidské duše či něco takového, jako jsou vztahy, neexistují. Lidé jsou příliš jedineční a každé spojení dvou osob natolik specifické, že recept na dokonalý vztah vytvořit přesně nelze. Je ovšem možné pojmenovat trendy a vlastnosti, které jsou společné všem šťastným a dlouhodobě fungujícím párům. A provedla to doktorka Esther Perelová z Belgie, která pracovala se stovkami párů z celého světa.

Všimla si v jejich vztahu tří základních společných rysů. Oba partneři se stále jeden o druhého zajímají a jsou vzájemně zvídaví. Oba mají radost ze svého partnera, jeho úspěchů, nápadů a chování. A oba si dokážou i ve vztahu uchovat vlastní život a čas jen na sebe.

„Páry, které opravdu vzkvétají, jsou neustále zvídavé a zajímají se o partnera. Nikdy neprohlásí, že svého partnera už znají. Nesnaží se tvářit, že vědí, co ten druhý řekne, než skutečně otevře ústa,“ vysvětluje doktorka Perelová působící v Antverpách. Právě vzájemná úcta a obdiv jsou věci, které z mnoha vztahů vyprchají nejdříve.

Štěstí přitom partneři neopírají jen o své vlastní úspěchy a zážitky, ale upřímně se radují z toho, co dělá a prožívá také jejich protějšek. Je to velmi šlechetné, je to milé a hlavně to nutí oba partnery těšit se zase domů po době odloučení.

„Zároveň ale dokážou jeden u druhého respektovat jeho jedinečnost. To znamená, že si dávají dost prostoru, aby mohli mít své vlastní světy… vnitřní světy myšlenek, cílů, koníčků, vášní a přátelství. Nesnaží se neustále vše dělat jen spolu a znát každou svou myšlenku,“ vysvětluje Perelová.

Párům doporučuje, aby pracovaly na třech aspektech, a to vzájemné svobodě ve vztahu, radování se jeden z druhého a jeho činností a neutichajícím obdivu a úctě k druhému.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat