7 důvodů, proč se NEchceme vdávat!

29.02.2016 | Vztahy

Stále více párů žije „na psí knížku“, tedy aniž by si partneři u oltáře řekli své „ano“. Proč už se nechceme vdávat a ženit? Známe nejčastější důvody!

Svatba byla ještě před 25 lety naprostou samozřejmostí u většiny zamilovaných dvojic. Dnes se však zdá, že tento obřad, při němž si partneři slíbí lásku až do konce života, ztrácí na oblibě. Proč se tolik lidí rozhodne ho ve vztahu zcela vynechat?

Důvod č. 1: Vysoká rozvodovost

Vysoké procento manželství končí rozvodem. A tak není divu, že v tuto instituci lidé ztrácejí důvěru. Už neposkytuje takovou jistotu a bezpečí, když tak často končí slzami a dlouhými rozvodovými stáními…

Důvod č. 2: Příliš dlouhý závazek

Délka lidského života se neustále prodlužuje. A tím se také prodlužuje doba, po kterou je pravděpodobné, že bychom ji měli prožít po boku jediného partnera/jediné partnerky. A to je pro spoustu lidí příliš velký závazek (aneb „jak mohu vědět, že za 40 let budu chtít pořád být s tím, koho bych si dnes vzal/vzala?“).

Důvod č. 3: Chceme lásku, ne papír

Ano, manželství je jakousi zárukou dlouhodobého vztahu (alespoň teoreticky). Jenže spousta lidí v něm cítí spíše povinnost, a tak jsou raději, pokud s nimi jejich partner/partnerka zůstává proto, že chce, ne  proto, že se k tomu před lety zavázal/zavázala podpisem na svatbě.

Důvod č. 4: Sliby – chyby

Sliby se porušují velmi snadno, bohužel. A ten svatební není výjimkou. Není proto divu, že spousta lidí není přesvědčená, že ačkoli jim partner/partnerka slíbil/slíbila věrnost po celý zbytek života, že svůj slib skutečně dodrží… O tom, že lidé nedůvěřují ani sobě a své vlastní schopnosti být věrní, ani nemluvě.

Důvod č. 5: Majetek v ohrožení

Ačkoli existuje institut předmanželské smlouvy, spousta párů nechce majetek slučovat (ze strachu, že by jej následně musela dělit). A tak raději obětují svatbu.

Důvod č. 6: Jak sladit své životy

Čím dál více lidí žije dlouhodobě single – a čím déle jsou sami, tím složitější je vpustit do svého života partnera/partnerku. A svatba se v takovém případě zdá jako příliš závažný krok, který nejsou připraveni udělat.

Důvod č. 7: Sladká svoboda

Spousta lidí vidí ve svatebním slibu ztrátu osobní svobody. Mají pocit, že by o ni přišli, pokud by svůj život „svázali“ svatební smlouvou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat