6 věcí, co musíte vědět o prvním roce manželství

30.10.2015 | Vztahy

První rok, kdy jste s partnerem oficiálně svoji, to jsou vlastně takové prodloužené líbánky. Vznášíte se v opojení láskou, chcete být navzájem ve své blízkosti, prostě si manželství opravdu užíváte. Ale i do tohoto oparu je dobré pustit občas realitu.

A vyplatí se vědět, že...

...občas je dobré podniknout něco odděleně.

I když máte pocit, že bez sebe nemůžete udělat ani krok, zkuste to (třeba i na pár dní). Nejenže se vám nestane, že si vás kamarádi a kamarádky budou pamatovat maximálně z fotografií, ale navíc vám chvilkové odloučení od manžela dopřeje skvělý pocit – že se na něj budete těšit (a to chvilkové stýskání vztahu taky prospěje, uvidíte).

...nebudou jen krásné chvilky.

Ačkoli se budete po svatbě vznášet štěstím, neznamená to, že z vašeho života vymizely hádky a konflikty. Kdepak! Tak nebuďte zaskočení, až přijdou. Nebojte, kvůli hádce se manželství nezhroutí, přinutí vás ale více řešit věci do hloubky. Když už jste přeci svoji „napořád“.

...přeměna z „“ na „my“ může být složitá.

A nemáme na mysli jen obíhání úřadů kvůli novým dokladům apod. Po svatbě už zkrátka oficiálně patříte k sobě. A i když jste spolu už nějaký ten rok chodili a žili, stejně se situace trochu mění. I vaše okolí už na vás začne koukat jako na společnou jednotku. Ostatně i vy to tak budete cítit. A chce to chvilku, než si v některých aspektech života zvyknete.

...svatbou se nestanete odborníky na toho druhého.

I když jste svoji a už se znáte nějaký ten pátek, neznamená to, že o svém manželovi víte úplně všechno a už nic vás na něm nepřekvapí. Překvapí. Není na škodu s tím počítat.

...jsou situace, kdy je upřímnost nezbytností.

S faktem, že jste se díky svatbě stali funkční jednotkou (tedy už žádné „já“, ale „my“), je spojen – mimo jiné – i fakt, že nemá smysl před manželem jisté věci tajit. Tak například finance. Teď už jste za ně odpovědní oba a týká se to i případných dluhů apod. Také v otázce zdravotního stavu byste měli být vždy upřímní. Zkrátka některá tajemství si ponechat můžete, jiná rozhodně ne!

...na štěstí je třeba tvrdě pracovat.

Se skutečností, že jste si řekli „ano“, si jako se zdrojem radosti a štěstí nevystačíte dlouho. Aby se vám spokojeně žilo i nadále, nesmíte usnout na vavřínech. Komunikujte spolu, smějte se spolu, podnikejte nejrůznější dobrodružství, sdílejte radosti i starosti, buďte si vzájemně oporou. Štěstí nepřijde samo. Ve svých rukou je máte jen a jen vy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat