3 věci, které vás udělají v životě šťastnými!

23.10.2015 | Vztahy

Po Zemi chodí lidé, kteří umějí být vnitřně šťastní bez ohledu na okolnosti. Jenže je jich menšina a pro duchovně méně vyspělou většinu pak zůstávají pilíře, o které se musejí opírat, aby se vnitřně spokojení a šťastní dokázali cítit také. Zlatou trojicí tvořící stabilní trojúhelník jsou podle psychologů z Melbourne kvalitní vztah, finanční jistota a vnitřní smysl života.

„Aby průměrný člověk nalezl štěstí, musí umět vyvažovat všechny tři elementy v každodenním životě,“ tvrdí profesor Robert Cummins z Deakinovy univerzity.

„Lidé s nízkými příjmy můžou ale také cítit hodně silný pocit štěstí, když jejich vztahy a smysl života jsou silně pozitivní,“ dodává profesor Cummins s tím, že jeden slabší bod trojúhelníku můžou vyvažovat dva jiné, které jsou téměř stoprocentní.

Kvalitní vztahy přitom nemusejí být jen vztahy láskyplnými a romantickými, ale spíš vztahy se spolehlivými lidmi, s nimiž můžete sdílet své obavy i úspěchy. Nejspokojenější jsou v tomto ohledu manželé, kteří mají fungující a vzájemně pečující vztah.

„Je jedno, jak vysoké příjmy člověk má, ale pokud skvěle ovládá své finance, pak se cítí maximálně spokojený,“ tvrdí dále autoři z Melbourne. Důležité tedy není, kolik peněz člověk vydělá, ale zda a jak s nimi umí nakládat.

Nejneuchopitelnější kategorií je pak smysl života. Ten může člověk spatřovat v ledasčem. Třeba i ve vztazích a finanční jistotě. Většinou však zahrnuje také zaměstnání a končíky, činnosti, jimž se člověk věnuje nejvíce času každý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat